Snelle vegetarische miso-ramen met champignons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle vegetarische miso-ramen met champignons

Snelle vegetarische miso-ramen met champignons

met paksoi, wortel en zachtgekookt ei

Vandaag snelle ramen op het menu! Je brengt deze Japanse noedelsoep op smaak met gomasio - een Japanse smaakmaker van gemalen sesamzaadjes en een snuf zout.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Soja
Tarwe
Eieren
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 tl

Verse gember

65 gram

Champignons

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅓ bosje(s)

Bosui

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

50 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

½ stuk(s)

Paksoi

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

½ stuk(s)

Wortel

15 gram

Witte miso

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

[Plantaardige] roomboter

400 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2323 kJ
Energie (kcal)555 kcal
Vetten25.9 g
waarvan verzadigd7.1 g
Koolhydraten56.7 g
waarvan suikers12.7 g
Vezels6 g
Eiwitten20 g
Zout5.7 g

Benodigdheden

Rasp
Steelpan
Grote wok of hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een steelpan voor de eieren. Bereid de bouillon (zie Tip).
  • Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de wortel in repen van 2 mm.
  • Snijd de champignons in kwarten. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd in grove reepjes.

Tip: Let je op je zoutinname? Gebruik dan een natriumarm bouillonblokje.

Bakken
2
  • Verhit per persoon: 1 el zonnebloemolie en 1 tl roomboter in een grote wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Roerbak de gember en knoflook 1 - 2 minuten, of tot ze beginnen te geuren.
  • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Voeg het witte gedeelte van de bosui, de wortel en de champignons toe aan de wok of hapjespan en bak in 4 minuten zachter.
  • Voeg de zoete Aziatische saus en witte miso (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor) toe aan de pan en bak nog 2 minuten.

 

Koken
3
  • Kook de eieren in 5 - 7 minuten zacht (zie Tip). Spoel onder koud water, pel en halveer.
  • Voeg de bouillon, noedels en paksoi toe aan de hapjespan. Schep goed om en breng afgedekt aan de kook.
  • Kook ongeveer 4 minuten, of tot de noedels gaar zijn.

Tip: Houd je van een zachtgekookt ei? Kook het ei dan 6 minuten. Heb je liever een hardgekookt ei? Kook het ei dan 10 minuten.

Serveren
4
  • Verdeel de noedels en bouillon over diepe borden of kommen.
  • Serveer met het zachtgekookte eitje.
  • Garneer met de gomasio en het groene gedeelte van de bosui.

Weetje: Ei is, naast vette vis, een van de weinige ingrediënten die rijk zijn aan vitamine D. Deze vitamine krijgen veel mensen te weinig binnen, zeker in de winter met weinig zon.