Glasmie, rijstnoedels, ramen – noedels zijn er in verschillende vormen en maten. Vanavond kook je de dikste variant onder de Japanse noedels: de udonnoedel. Deze wordt gemaakt van tarwebloem, water en zout. Geen ei dus, en dat zorgt ervoor dat ze een mooie witte kleur hebben. In Japan worden ze vaak gegeten in lichte soepen, maar vanavond schitteren ze in een lekker wokgerecht, dat ook nog eens snel op tafel staat.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Oosterse groentemix
1 cm
Verse gember
1 stuk(s)
Knoflookteen
10 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
100 gram
Japans gemarineerde kipfiletreepjes
10 gram
Cashewstukjes
(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)
100 gram
Verse udonnoedels
(Bevat Gluten)
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
1 tl
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
½ el
Honing
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de groentemix 3 – 4 minuten. Doe het deksel op de pan en bak nog 7 – 10 minuten.
Rasp ondertussen de gember en knoflook met een fijne rasp . Meng in een kleine kom de sojasaus, gember, knoflook en honing.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gekruide kipfiletreepjes 5 – 8 minuten, of tot ze gaar zijn. Schep regelmatig om.
Voeg de kipfiletreepjes, de zelfgemaakte woksaus en de noedels toe aan de groenten en meng het geheel zacht door, zodat de noedels loskomen.
Bak intussen in het bakvet van de kip 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de noedels met groenten en kip over de borden. Leg het spieglei erop. Garneer met de cashewstukjes en gomasio.