Snelle wokschotel met gekruide kipfiletreepjes
Snelle wokschotel met gekruide kipfiletreepjes

Snelle wokschotel met gekruide kipfiletreepjes

met udonnoedels, zelfgemaakte woksaus en een gebakken ei

Glasmie, rijstnoedels, ramen – noedels zijn er in verschillende vormen en maten. Vanavond kook je de dikste variant onder de Japanse noedels: de udonnoedel. Deze wordt gemaakt van tarwebloem, water en zout. Geen ei dus, en dat zorgt ervoor dat ze een mooie witte kleur hebben. In Japan worden ze vaak gegeten in lichte soepen, maar vanavond schitteren ze in een lekker wokgerecht, dat ook nog eens snel op tafel staat.

Allergens:
Gluten
Soy
Tree nuts
Egg
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Oosterse groentemix

1 cm

Verse gember

1 unit

Knoflookteen

10 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

100 g

Japans gemarineerde kipfiletreepjes

10 g

Cashewstukjes

(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)

100 g

Verse udonnoedels

(Contains Gluten)

1 unit

Ei

(Contains Egg)

1 teaspoon

Gomasio

(Contains Sesame)

½ tablespoon

Honing

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2657 kJ
Calories635 kcal
Fat30 g
Saturated Fat5.6 g
Carbohydrate52 g
Sugar16.1 g
Dietary Fiber7 g
Protein36 g
Salt4.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Small Bowl
Grater
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Groenten bakken
1

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de groentemix 3 – 4 minuten. Doe het deksel op de pan en bak nog 7 – 10 minuten.

Woksaus maken
2

Rasp ondertussen de gember en knoflook met een fijne rasp . Meng in een kleine kom de sojasaus, gember, knoflook en honing.

Kip bakken
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gekruide kipfiletreepjes 5 – 8 minuten, of tot ze gaar zijn. Schep regelmatig om.

Mengen
4

Voeg de kipfiletreepjes, de zelfgemaakte woksaus en de noedels toe aan de groenten en meng het geheel zacht door, zodat de noedels loskomen.

Spiegelei bakken
5

Bak intussen in het bakvet van de kip 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de noedels met groenten en kip over de borden. Leg het spieglei erop. Garneer met de cashewstukjes en gomasio.