Glasmie, rijstnoedels, ramen – noedels zijn er in verschillende vormen en maten. Vanavond kook je de dikste variant onder de Japanse noedels: de udonnoedel. Deze wordt gemaakt van tarwebloem, water en zout. Geen ei dus, en dat zorgt ervoor dat ze een mooie witte kleur hebben. In Japan worden ze vaak gegeten in lichte soepen, maar vanavond schitteren ze in een lekker wokgerecht, dat ook nog eens snel op tafel staat.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Oosterse groentemix
1 cm
Verse gember
1 unit
Knoflookteen
10 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
100 g
Japans gemarineerde kipfiletreepjes
10 g
Cashewstukjes
(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)
100 g
Verse udonnoedels
(Contains Gluten)
1 unit
Ei
(Contains Egg)
1 teaspoon
Gomasio
(Contains Sesame)
½ tablespoon
Honing
1 tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de groentemix 3 – 4 minuten. Doe het deksel op de pan en bak nog 7 – 10 minuten.
Rasp ondertussen de gember en knoflook met een fijne rasp . Meng in een kleine kom de sojasaus, gember, knoflook en honing.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gekruide kipfiletreepjes 5 – 8 minuten, of tot ze gaar zijn. Schep regelmatig om.
Voeg de kipfiletreepjes, de zelfgemaakte woksaus en de noedels toe aan de groenten en meng het geheel zacht door, zodat de noedels loskomen.
Bak intussen in het bakvet van de kip 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de noedels met groenten en kip over de borden. Leg het spieglei erop. Garneer met de cashewstukjes en gomasio.