Spaanse rijstschotel met garnalen en olijven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaanse rijstschotel met garnalen en olijven

Spaanse rijstschotel met garnalen en olijven

Met verse koriander

Deze schotel lijkt qua smaak een beetje op Spaanse paella - een van oorsprong eenvoudig boerengerecht om restjes op te maken. Onze variant uit de oven is gelukkig een stuk sneller klaar dan het origineel, paella staat normaal namelijk uren in een speciale pan op het houtskoolvuur te pruttelen.

Labels:
Caloriebewust
Kook mij eerst
Allergenen :
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode paprika

100 gram

Peen

1 tl

Gemalen kurkuma

85 gram

Basmatirijst

½ blik(ken)

Tomatenpuree

15 gram

Leccino olijven

¼ stuk(s)

Citroen

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

4 takje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

375 ml

Groentebouillon

¾ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2502 kJ
Energie (kcal)598 kcal
Vetten16 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers15.4 g
Vezels8 g
Eiwitten21 g
Zout5.3 g

Benodigdheden

Oven
Wok
Aluminiumfolie
Ovenschaal
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Pers of snijd de knoflook fijn en snipper de ui.

Groenten snijden
2

Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snijd de paprika in smalle reepjes. Snijd de peen in de lengte doormidden en snijd vervolgens in halve plakken.

Groenten bakken
3

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook en ui 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de paprika, peen en kurkuma toe en bak nog 3 minuten.

In de oven
4

Voeg de rijst, bouillon en tomatenpuree toe aan de wok of hapjespan en laat al roerend oplossen. Breng op smaak met peper en zout. Schenk het mengsel in een ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Bak de schotel 20 minuten in de oven. Vind je de schotel nog te nat, bak dan nog 5 minuten zonder aluminiumfolie.

Garnalen bakken
5

Snijd ondertussen de citroen en de olijven in dunne plakken en snijd de koriander fijn. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen 2 – 3 minuten, schep tussendoor om.

Serveren
6

Garneer de ovenschaal met de olijven, koriander en garnalen. Schep aan tafel op en serveer met een schijfje citroen (pas op, de schaal is heet!).