Spaanse rijstschotel met garnalen en olijven
Spaanse rijstschotel met garnalen en olijven

Spaanse rijstschotel met garnalen en olijven

Met verse koriander

Deze schotel lijkt qua smaak een beetje op Spaanse paella - een van oorsprong eenvoudig boerengerecht om restjes op te maken. Onze variant uit de oven is gelukkig een stuk sneller klaar dan het origineel, paella staat normaal namelijk uren in een speciale pan op het houtskoolvuur te pruttelen.

Allergens:
Crustaceans

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Ui

½ unit

Rode paprika

100 g

Peen

1 teaspoon

Gemalen kurkuma

85 g

Basmatirijst

½ can

Tomatenpuree

15 g

Leccino olijven

¼ unit

Citroen

80 g

Garnalen

(Contains Crustaceans)

4 sprig

Verse koriander

(May be present Celery)

Not included in your delivery

375 milliliters

Groentebouillon

¾ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2502 kJ
Calories598 kcal
Fat16 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate87 g
Sugar15.4 g
Dietary Fiber8 g
Protein21 g
Salt5.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Wok
Aluminum Foil
Oven Dish
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Pers of snijd de knoflook fijn en snipper de ui.

Groenten snijden
2

Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snijd de paprika in smalle reepjes. Snijd de peen in de lengte doormidden en snijd vervolgens in halve plakken.

Groenten bakken
3

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook en ui 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de paprika, peen en kurkuma toe en bak nog 3 minuten.

In de oven
4

Voeg de rijst, bouillon en tomatenpuree toe aan de wok of hapjespan en laat al roerend oplossen. Breng op smaak met peper en zout. Schenk het mengsel in een ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Bak de schotel 20 minuten in de oven. Vind je de schotel nog te nat, bak dan nog 5 minuten zonder aluminiumfolie.

Garnalen bakken
5

Snijd ondertussen de citroen en de olijven in dunne plakken en snijd de koriander fijn. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen 2 – 3 minuten, schep tussendoor om.

Serveren
6

Garneer de ovenschaal met de olijven, koriander en garnalen. Schep aan tafel op en serveer met een schijfje citroen (pas op, de schaal is heet!).