topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaanse tapas

Spaanse tapas

met albondigas, gebakken aardappeltjes en knoflookgarnalen

Het woord albondiga is een Spaanse verbastering van het Arabische al-bunduq, wat hazelnoot betekent.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

5 gram

Verse bladpeterselie

¼ stuk(s)

Ui

3 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

200 gram

Aardappelen

1.5 tl

Paprikapoeder

6.25 gram

Panko paneermeel

0.16 zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

100 gram

Half-om-halfgehakt

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

1 stuk(s)

Groene paprika

65 gram

Grote garnalen

¼ stuk(s)

Galiameloen

20 gram

Serranoham

½ stuk(s)

Vleestomaat

½ stuk(s)

Bruin tarwebroodje

25 gram

Aioli

¼ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

2.5 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1282 kcal
Energie (kJ)5364 kJ
Vetten71 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten97 g
waarvan suikers34 g
Vezels11.6 g
Eiwitten54 g
Zout5 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel
Serveerschaal
Rasp
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de bladpeterselie fijn. Snipper de ui heel fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Meng de aardappelblokjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, het paprikapoeder en peper en zout naar smaak. Leg op een bakplaat met bakpapier en rooster 25 - 35 minuten in de oven.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Albondigas maken
2

Meng de panko, de Midden-Oosterse kruidenmix, het gehakt, 1 tl mosterd per persoon en de gesnipperde ui in een kom en draai er 4 gehaktballetjes per persoon van. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de gehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. Voeg de tomatenblokjes en 1/3 van de knoflook toe, breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur laag en laat, met de deksel op de pan, 14 - 16 min stoven.

Garnalen marineren
3

Snijd de groene paprika in stukken van 4 cm breed. Meng de groene paprika stukken in dezelfde kom als de aardappelblokjes met 1/2 el olijfolie per persoon. Verdeel ze over een tweede bakplaat met bakpapier. Rooster 20 minuten met de aardappelen mee in de oven. Meng in een kom de rode peper met de helft van de bladpeterselie, 1/3 van de knoflook en 1 el olijfolie per persoon. Leg hier de garnalen in.

Pan con tomate maken
4

Snijd de galiameloen in parten, verwijder de zaadjes en snijd de schil eraf. Leg de parten op een schaal en verdeel de serranoham erover. Halveer de vleestomaat en rasp het vruchtvlees met een grove rasp. Snijd de ciabatta door de helft en besprenkel de snijzijde met zout, olijfolie naar smaak en de overige knoflook. Bak 3 - 4 minuten in de oven. Haal de ciabatta uit de oven en besmeer met het vruchtvlees van de vleestomaat.

Tip: Houd de ciabatta's vast in een theedoek, ze zijn nog heet!

Garnalen bakken
5

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Bak, wanneer de pan goed heet is, de knoflookgarnalen 2 - 4 minuten, of totdat ze mooi roze zijn. Leg ze vervolgens in een kleine kom, schenk het bakvet eroverheen en garneer met de andere helft van de bladpeterselie.

Serveren
6

Serveer de gebakken aardappelen met de aioli, de geroosterde groene paprika, de pan con tomate en de albondigas in mooie schaaltjes. Zet alles samen met de garnalen in tapas-stijl op tafel. Snijd tenslotte de citroen in partjes en serveer deze erbij.

Tip: Buen provecho!