topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaanse tapas

Spaanse tapas

met albondigas, gebakken aardappeltjes en knoflookgarnalen

Het woord albondiga is een Spaanse verbastering van het Arabische al-bunduq, wat hazelnoot betekent.

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Ui

200 gram

Aardappelen

1.5 tl

Paprikapoeder

10 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

0.16 zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

1 stuk(s)

Groene paprika

60 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

¼ stuk(s)

Cantaloupemeloen

25 gram

Coburgerham

½ stuk(s)

Vleestomaat

½ stuk(s)

Bruin tarwebroodje

¼ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Gemengd gekruid gehakt

(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)

Zelf toevoegen

2.5 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1186 kcal
Energie (kJ)4964 kJ
Vetten67.5 g
waarvan verzadigd13.5 g
Koolhydraten87.6 g
waarvan suikers27.7 g
Vezels20.5 g
Eiwitten47.7 g
Zout6 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel
Serveerschaal
Rasp
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de bladpeterselie fijn. Snipper de ui heel fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van 1 cm.
  • Meng in een kom de aardappelblokjes met 1/2 el olijfolie per persoon, het paprikapoeder en peper en zout naar smaak. Leg op een bakplaat met bakpapier en rooster 25 - 35 minuten in de oven.
Albondigas maken
2
  • Meng in een kom de panko, de Midden-Oosterse kruidenmix, het gehakt, 1 tl mosterd per persoon en de helft van de gesnipperde ui en maak er 4 gehaktballetjes per persoon van.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de gehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin.
  • Voeg de tomatenblokjes en de overige gesnipperde ui toe. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur laag en laat, afgedekt, 14 - 16 minuten stoven.
Garnalen marineren
3
  • Snijd de groene paprika in stukken van 4 cm breed. Meng de groene paprika in dezelfde kom als de aardappelblokjes met 1/2 el olijfolie per persoon.
  • Verdeel de groene-paprikastukken over een tweede bakplaat met bakpapier.
  • Rooster 20 minuten met de aardappelen mee in de oven.
  • Meng in een kom de knoflook, de helft van de bladpeterselie en 1 el olijfolie per persoon. Voeg de garnalen toe en meng goed door. 
Pan con tomate maken
4
  • Snijd de meloen in partjes, verwijder de zaadjes en snijd de schil eraf. Leg de partjes op een schaal en verdeel de ham erover.
  • Halveer de vleestomaat en rasp het vruchtvlees met een grove rasp.
  • Snijd het broodje door de helft en besprenkel beide kanten met zout en olijfolie naar smaak.
  • Bak 3 - 4 minuten in de oven. Haal het broodje uit de oven en besmeer met het vruchtvlees van de vleestomaat.
Garnalen bakken
5
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak, wanneer de pan goed heet is, de knoflookgarnalen 2 - 4 minuten, of tot ze roze zijn gekleurd.
  • Leg ze vervolgens in een kleine kom, schenk het bakvet eroverheen en garneer met de overige bladpeterselie.
Serveren
6
  • Serveer de gebakken aardappelen met de mayonaise, de geroosterde groene paprika, de pan con tomate en de albondigas in mooie schaaltjes.
  • Zet alles samen met de garnalen in tapas-stijl op tafel.
  • Snijd tenslotte de citroen in partjes en serveer deze erbij.

¡Buen provecho!