Spaanse tapas
Spaanse tapas

Spaanse tapas

met albondigas, gebakken aardappeltjes en knoflookgarnalen

Het woord albondiga is een Spaanse verbastering van het Arabische al-bunduq, wat hazelnoot betekent.

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Wheat
Crustaceans

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

½ piece

Onion

200 g

Potatoes

1.5 teaspoon

Ground paprika

10 g

Panko breadcrumbs

(Contains Wheat)

0.16 sachet(s)

Middle Eastern spice mix

½ pack

Diced tomatoes with garlic & onion

1 piece

Green bell pepper

60 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

¼ piece

Cantaloupe melon

25 g

Cured ham

½ piece

Beef tomato

½ piece

Wholewheat bread roll

¼ piece

Lemon

½ piece

Garlic

100 g

Seasoned minced meat blend

(May be present Celery, Soy, Gluten, Egg, Mustard)

Not included in your delivery

2.5 tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

1 teaspoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories1186 kcal
Energy (kJ)4964 kJ
Fat67.5 g
Saturated Fat13.5 g
Carbohydrate87.6 g
Sugar27.7 g
Dietary Fiber20.5 g
Protein47.7 g
Salt6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Casserole with Lid
Serving platter
Grater
Tall-Sided Pan
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de bladpeterselie fijn. Snipper de ui heel fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van 1 cm.
  • Meng in een kom de aardappelblokjes met 1/2 el olijfolie per persoon, het paprikapoeder en peper en zout naar smaak. Leg op een bakplaat met bakpapier en rooster 25 - 35 minuten in de oven.
Albondigas maken
2
  • Meng in een kom de panko, de Midden-Oosterse kruidenmix, het gehakt, 1 tl mosterd per persoon en de helft van de gesnipperde ui en maak er 4 gehaktballetjes per persoon van.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de gehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin.
  • Voeg de tomatenblokjes en de overige gesnipperde ui toe. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur laag en laat, afgedekt, 14 - 16 minuten stoven.
Garnalen marineren
3
  • Snijd de groene paprika in stukken van 4 cm breed. Meng de groene paprika in dezelfde kom als de aardappelblokjes met 1/2 el olijfolie per persoon.
  • Verdeel de groene-paprikastukken over een tweede bakplaat met bakpapier.
  • Rooster 20 minuten met de aardappelen mee in de oven.
  • Meng in een kom de knoflook, de helft van de bladpeterselie en 1 el olijfolie per persoon. Voeg de garnalen toe en meng goed door. 
Pan con tomate maken
4
  • Snijd de meloen in partjes, verwijder de zaadjes en snijd de schil eraf. Leg de partjes op een schaal en verdeel de ham erover.
  • Halveer de vleestomaat en rasp het vruchtvlees met een grove rasp.
  • Snijd het broodje door de helft en besprenkel beide kanten met zout en olijfolie naar smaak.
  • Bak 3 - 4 minuten in de oven. Haal het broodje uit de oven en besmeer met het vruchtvlees van de vleestomaat.
Garnalen bakken
5
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak, wanneer de pan goed heet is, de knoflookgarnalen 2 - 4 minuten, of tot ze roze zijn gekleurd.
  • Leg ze vervolgens in een kleine kom, schenk het bakvet eroverheen en garneer met de overige bladpeterselie.
Serveren
6
  • Serveer de gebakken aardappelen met de mayonaise, de geroosterde groene paprika, de pan con tomate en de albondigas in mooie schaaltjes.
  • Zet alles samen met de garnalen in tapas-stijl op tafel.
  • Snijd tenslotte de citroen in partjes en serveer deze erbij.

¡Buen provecho!