Pasta aglio olio is een echte klassieker uit de Italiaanse keuken. Oorspronkelijk is het een eenvoudig pastagerecht met enkel knoflook, olijfolie en peterselie. Jij maakt er deze week een volwaardig hoofdgerecht van door cherrytomaat, courgette en oude kaas toe te voegen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Courgette
125 gram
Rode cherrytomaten
90 gram
Volkoren spaghetti
(Bevat Gluten)
½ stuk(s)
Sjalot
1 stuk(s)
Knoflookteen
5 leaves
Vers basilicum
(Bevat Selderij)
10 gram
Pompoenpitten
(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)
1 tl
Gedroogde oregano
25 gram
Geraspte oude kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Zwarte balsamicoazijn
1 el
Olijfolie
1 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti integrale. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm.
Verdeel de blokjes courgette over één kant van een bakplaat met bakpapier en verdeel de rode cherrytomaten over de andere kant van de bakplaat. Besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie en breng op smaak met met peper en zout. Bak 18 - 20 minuten in de oven.
Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt, 10 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af. Snipper ondertussen de sjalot en pers of snijd de knoflook fijn. Scheur de blaadjes basilicum klein. Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de overige olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 3 minuten op laag vuur. Voeg de gedroogde oregano toe en bak 1 minuut. Voeg de spaghetti en de helft van de geraspte oude kaas toe. Verhit 1 minuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.
Haal de pan van het vuur en voeg de groenten uit de oven toe aan het spaghettimengsel. Meng er vervolgens de extra vierge olijfolie en de helft van het basilicum door.
Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de pompoenpitten en met het overige basilicum en de oude kaas.