Spaghetti aglio olio met oude kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti aglio olio met oude kaas

Spaghetti aglio olio met oude kaas

Met cherrytomaat, courgette en basilicum

Pasta aglio olio is een echte klassieker uit de Italiaanse keuken. Oorspronkelijk is het een eenvoudig pastagerecht met enkel knoflook, olijfolie en peterselie. Jij maakt er deze week een volwaardig hoofdgerecht van door cherrytomaat, courgette en oude kaas toe te voegen.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen :
Gluten
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

125 gram

Rode cherrytomaten

90 gram

Volkoren spaghetti

(Bevat Gluten)

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 leaves

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

1 tl

Gedroogde oregano

25 gram

Geraspte oude kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3096 kJ
Energie (kcal)740 kcal
Vetten36 g
waarvan verzadigd9.9 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers12.9 g
Vezels10 g
Eiwitten23 g
Zout0.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Hapjespan

Instructies

Voorbereiding
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti integrale. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm.

Groenten bereiden
2

Verdeel de blokjes courgette over één kant van een bakplaat met bakpapier en verdeel de rode cherrytomaten over de andere kant van de bakplaat. Besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie en breng op smaak met met peper en zout. Bak 18 - 20 minuten in de oven.

Pasta koken
3

Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt, 10 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af. Snipper ondertussen de sjalot en pers of snijd de knoflook fijn. Scheur de blaadjes basilicum klein. Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Pasta bereiden
4

Verhit de overige olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 3 minuten op laag vuur. Voeg de gedroogde oregano toe en bak 1 minuut. Voeg de spaghetti en de helft van de geraspte oude kaas toe. Verhit 1 minuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

Mengen
5

Haal de pan van het vuur en voeg de groenten uit de oven toe aan het spaghettimengsel. Meng er vervolgens de extra vierge olijfolie en de helft van het basilicum door.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de pompoenpitten en met het overige basilicum en de oude kaas.