Spaghetti aglio olio met oude kaas
Spaghetti aglio olio met oude kaas

Spaghetti aglio olio met oude kaas

Met cherrytomaat, courgette en basilicum

Pasta aglio olio is een echte klassieker uit de Italiaanse keuken. Oorspronkelijk is het een eenvoudig pastagerecht met enkel knoflook, olijfolie en peterselie. Jij maakt er deze week een volwaardig hoofdgerecht van door cherrytomaat, courgette en oude kaas toe te voegen.

Allergens:
Gluten
Celery
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount
Courgette

½ unit

Courgette

Rode cherrytomaten

125 g

Rode cherrytomaten

Volkoren spaghetti

90 g

Volkoren spaghetti

(Contains Gluten)

Sjalot

½ unit

Sjalot

Knoflookteen

1 unit

Knoflookteen

Vers basilicum

5 leaves

Vers basilicum

(Contains Celery)

Pompoenpitten

10 g

Pompoenpitten

(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

Gedroogde oregano

1 teaspoon

Gedroogde oregano

Geraspte oude kaas

25 g

Geraspte oude kaas

(Contains Milk)

Not included in your delivery

Zwarte balsamicoazijn

1 tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

Olijfolie

1 tablespoon

Olijfolie

Extra vierge olijfolie

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

Peper en zout

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3096 kJ
Calories740 kcal
Fat36 g
Saturated Fat9.9 g
Carbohydrate77 g
Sugar12.9 g
Dietary Fiber10 g
Protein23 g
Salt0.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Parchment Paper
Baking Sheet
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiding
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti integrale. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm.

Groenten bereiden
2

Verdeel de blokjes courgette over één kant van een bakplaat met bakpapier en verdeel de rode cherrytomaten over de andere kant van de bakplaat. Besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie en breng op smaak met met peper en zout. Bak 18 - 20 minuten in de oven.

Pasta koken
3

Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt, 10 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af. Snipper ondertussen de sjalot en pers of snijd de knoflook fijn. Scheur de blaadjes basilicum klein. Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Pasta bereiden
4

Verhit de overige olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 3 minuten op laag vuur. Voeg de gedroogde oregano toe en bak 1 minuut. Voeg de spaghetti en de helft van de geraspte oude kaas toe. Verhit 1 minuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

Mengen
5

Haal de pan van het vuur en voeg de groenten uit de oven toe aan het spaghettimengsel. Meng er vervolgens de extra vierge olijfolie en de helft van het basilicum door.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de pompoenpitten en met het overige basilicum en de oude kaas.