Spaghetti aglio olio met venkel, Grana Padano, basilicum en pijnboompitten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti aglio olio met venkel, Grana Padano, basilicum en pijnboompitten

Spaghetti aglio olio met venkel, Grana Padano, basilicum en pijnboompitten

Pasta aglio olio is een echte klassieker uit de Italiaanse keuken. Oorspronkelijk is het een eenvoudig voorgerecht met enkel knoflook, olijfolie en basilicum. Jij voegt er deze week groenten, smaakvolle Grana Padano en pijnboompitten aan toe.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Gluten
Selderij
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Venkel

125 gram

Rode cherrytomaten

10 gram

Pijnboompitten

(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

90 gram

Volkoren spaghetti

(Bevat Gluten)

½ stuk(s)

Sjalot

6 leaves

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

1 tl

Gedroogde oregano

25 gram

Geraspte grana padano

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3414 kJ
Energie (kcal)816 kcal
Vetten45 g
waarvan verzadigd9.8 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers7.3 g
Vezels11 g
Eiwitten24 g
Zout0.5 g

Instructies

Water koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti. Snijd of pers de helft van de knoflook fijn en snijd de andere helft in dunne plakjes.

Groenten snijden
2

Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in fijne repen. Doe de venkel, cherrytomaten en plakjes knoflook in een ovenschaal en besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout, meng goed en bak 15 minuten in de oven, of totdat ze goudbruin kleuren.

Roosteren
3

Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Spaghetti koken
4

Kook ondertussen de spaghetti in de pan met deksel, afgedekt, 10 minuten en giet daarna af. Snipper ondertussen de sjalot en scheur het basilicum klein.

Op smaak brengen
5

Verhit de overige olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de sjalot en overige knoflook 3 minuten op laag vuur. Voeg de oregano toe en bak 1 minuut mee. Voeg de spaghetti en de helft van de grana padano toe. Verhit 1 minuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Haal de pan van het vuur en voeg de groente uit de oven toe. Voeg ook de extra vierge olijfolie en de helft van het basilicum toe. Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de pijnboompitten, overige basilicum en grana padano.