Spaghetti aglio olio met venkel, Grana Padano, basilicum en pijnboompitten
Spaghetti aglio olio met venkel, Grana Padano, basilicum en pijnboompitten

Spaghetti aglio olio met venkel, Grana Padano, basilicum en pijnboompitten

Pasta aglio olio is een echte klassieker uit de Italiaanse keuken. Oorspronkelijk is het een eenvoudig voorgerecht met enkel knoflook, olijfolie en basilicum. Jij voegt er deze week groenten, smaakvolle Grana Padano en pijnboompitten aan toe.

Allergens:
Gluten
Celery
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 unit

Knoflookteen

½ unit

Venkel

125 g

Rode cherrytomaten

10 g

Pijnboompitten

(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

90 g

Volkoren spaghetti

(Contains Gluten)

½ unit

Sjalot

6 leaves

Vers basilicum

(Contains Celery)

1 teaspoon

Gedroogde oregano

25 g

Geraspte grana padano

(Contains Egg, Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

1 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3414 kJ
Calories816 kcal
Fat45 g
Saturated Fat9.8 g
Carbohydrate73 g
Sugar7.3 g
Dietary Fiber11 g
Protein24 g
Salt0.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Water koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti. Snijd of pers de helft van de knoflook fijn en snijd de andere helft in dunne plakjes.

Groenten snijden
2

Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in fijne repen. Doe de venkel, cherrytomaten en plakjes knoflook in een ovenschaal en besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout, meng goed en bak 15 minuten in de oven, of totdat ze goudbruin kleuren.

Roosteren
3

Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Spaghetti koken
4

Kook ondertussen de spaghetti in de pan met deksel, afgedekt, 10 minuten en giet daarna af. Snipper ondertussen de sjalot en scheur het basilicum klein.

Op smaak brengen
5

Verhit de overige olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de sjalot en overige knoflook 3 minuten op laag vuur. Voeg de oregano toe en bak 1 minuut mee. Voeg de spaghetti en de helft van de grana padano toe. Verhit 1 minuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Haal de pan van het vuur en voeg de groente uit de oven toe. Voeg ook de extra vierge olijfolie en de helft van het basilicum toe. Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de pijnboompitten, overige basilicum en grana padano.