Spaghetti al Limone in roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti al Limone in roomsaus

Spaghetti al Limone in roomsaus

met spruiten, courgette en kaaskruimels

Je geeft deze citroenpasta extra bite met kaaskruimels! Deze bereid je zelf door panko en citroentijm te bakken in roomboter en vervolgens kaas toe te voegen.

Labels:
Veggie
Familie
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Spaghetti

75 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Citroen

100 gram

Spruiten

15 gram

Geraspte oude Goudse kaas

10 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

20 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

5 gram

Verse basilicum en citroentijm

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

Zelf toevoegen

50 ml

Zoutarme groentebouillon

¼ el

Olijfolie

¾ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)842 kcal
Energie (kJ)3523 kJ
Vetten33.6 g
waarvan verzadigd19.1 g
Koolhydraten104.1 g
waarvan suikers17.1 g
Vezels11.4 g
Eiwitten28.5 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook met een snuf zout in een grote pan met deksel voor de pasta. Pluk de blaadjes van de citroentijm en snijd fijn. Snijd het basilicum fijn. Was de citroen grondig. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Snijd de citroen in 6 partjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui. Halveer de spruiten. Bereid de bouillon.

Kaaskruimels maken
2

Verhit 1 1/2 el roomboter in een koekenpan. Voeg al roerend de panko en gehakte citroentijm toe en bak 3 - 5 minuten op middelhoog vuur, of tot de kruimels goudbruin zijn (zie Tip). Schep vervolgens de kruimels in een kleine kom, laat afkoelen en meng met de geraspte oude kaas.

Tip: Blijf bij de kruimels en schep regelmatig om zodat ze niet aanbranden!

Pasta koken
3

Voeg de spaghetti toe aan het kokende water en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Halveer de courgette in de lengte, snijd beide helften nogmaals in de lengte door de helft en snijd de repen in schijfjes.

Groenten bakken
4

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn (zie Tip). Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, rode peper, rode ui en spruiten 6 - 8 minuten. Voeg de courgette toe en bak nog 3 - 5 minuten. Blus af met de kookroom en groentebouillon. Laat 4 - 6 minuten inkoken op middelhoog vuur, of tot de saus wat indikt (zie Tip).

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Tip: Heb je tijd? Laat de saus dan iets langer inkoken zodat deze niet te waterig blijft.

Pasta mengen
5

Voeg 1 tl citroenrasp per persoon en de grana padano-vlokken toe aan de saus (zie Tip). Pers 1 citroenpartje per persoon uit boven de saus. Schep de pasta erdoorheen en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Citroenrasp heeft een sterke smaak, voeg naar smaak meer of minder toe.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden. Heb je nog citroenrasp over? Meng deze naar smaak door de kaas-pankokruimels. Bestrooi de pasta met de kaaskruimels en serveer met de overige citroenpartjes (zie Tip). Garneer met het basilicum.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Serveer dan de helft van de kaaskruimels. Je kunt de overige kaaskruimels de volgende dag in een salade verwerken.