Spaghetti al Limone in roomsaus
Spaghetti al Limone in roomsaus

Spaghetti al Limone in roomsaus

met spruiten, courgette en kaaskruimels

Je geeft deze citroenpasta extra bite met kaaskruimels! Deze bereid je zelf door panko en citroentijm te bakken in roomboter en vervolgens kaas toe te voegen.

Tags:
Veggie
Family
Allergens:
Milk
Egg
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

90 g

Spaghetti

75 milliliters

Cooking cream

(Contains Milk)

½ piece

Lemon

100 g

Brussels sprouts

15 g

Grated aged Gouda

10 g

Grana Padano flakes DOP

(Contains Egg, Milk)

20 g

Panko breadcrumbs

(Contains Wheat)

5 g

Fresh basil & lemon thyme

½ piece

Red onion

¼ piece

Red chili pepper

1 piece

Garlic

½ piece

Courgette

Not included in your delivery

50 milliliters

Low sodium vegetable stock

¼ tablespoon

Olive oil

¾ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories842 kcal
Energy (kJ)3523 kJ
Fat33.6 g
Saturated Fat19.1 g
Carbohydrate104.1 g
Sugar17.1 g
Dietary Fiber11.4 g
Protein28.5 g
Salt1.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook met een snuf zout in een grote pan met deksel voor de pasta. Pluk de blaadjes van de citroentijm en snijd fijn. Snijd het basilicum fijn. Was de citroen grondig. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Snijd de citroen in 6 partjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui. Halveer de spruiten. Bereid de bouillon.

Kaaskruimels maken
2

Verhit 1 1/2 el roomboter in een koekenpan. Voeg al roerend de panko en gehakte citroentijm toe en bak 3 - 5 minuten op middelhoog vuur, of tot de kruimels goudbruin zijn (zie Tip). Schep vervolgens de kruimels in een kleine kom, laat afkoelen en meng met de geraspte oude kaas.

Tip: Blijf bij de kruimels en schep regelmatig om zodat ze niet aanbranden!

Pasta koken
3

Voeg de spaghetti toe aan het kokende water en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Halveer de courgette in de lengte, snijd beide helften nogmaals in de lengte door de helft en snijd de repen in schijfjes.

Groenten bakken
4

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn (zie Tip). Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, rode peper, rode ui en spruiten 6 - 8 minuten. Voeg de courgette toe en bak nog 3 - 5 minuten. Blus af met de kookroom en groentebouillon. Laat 4 - 6 minuten inkoken op middelhoog vuur, of tot de saus wat indikt (zie Tip).

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Tip: Heb je tijd? Laat de saus dan iets langer inkoken zodat deze niet te waterig blijft.

Pasta mengen
5

Voeg 1 tl citroenrasp per persoon en de grana padano-vlokken toe aan de saus (zie Tip). Pers 1 citroenpartje per persoon uit boven de saus. Schep de pasta erdoorheen en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Citroenrasp heeft een sterke smaak, voeg naar smaak meer of minder toe.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden. Heb je nog citroenrasp over? Meng deze naar smaak door de kaas-pankokruimels. Bestrooi de pasta met de kaaskruimels en serveer met de overige citroenpartjes (zie Tip). Garneer met het basilicum.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Serveer dan de helft van de kaaskruimels. Je kunt de overige kaaskruimels de volgende dag in een salade verwerken.