Voor een lekkere tomatensaus is het belangrijk dat je de tomatenpuree kort bakt. Tomaten hebben namelijk een lichtzure smaak. Als je de tomatenpuree kort op matig vuur bakt, dan komt de zoete smaak van de tomaten extra goed naar boven. De worst bevat o.a. salie, gember en nootmuskaat.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ bosje(s)
Gedroogde rozemarijn
2 leaves
Verse salie
1 bosje(s)
Gedroogde tijm
1 stuk(s)
Varkensworst
1 tl
Paprikapoeder
⅓ blik(ken)
Tomatenpuree
90 gram
Spaghetti
(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)
½ blik(ken)
Tomatenblokjes
100 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
1 el
Olijfolie
1 el
Zwarte balsamicoazijn
1 tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon voor de spaghetti.
Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Ris de rozemarijnblaadjes van de takjes en snijd fijn. Snijd de salieblaadjes fijn en ris de tijmblaadjes van de takjes. Snijd de varkensworst in dunne plakken.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rozemarijn 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de worst toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de salie, tijm, paprikapoeder en tomatenpuree toe en bak al roerende 1 minuut.
Kook de spaghetti, afgedekt, 9 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.
Voeg de tomatenblokjes, zwarte balsamicoazijn, suiker en 50 ml water per persoon toe aan de wok of hapjespan. Breng op smaak met peper en zout en kook de saus, afgedekt, 6 - 7 minuten.
Scheur de spinazie klein boven de wok of hapjespan en laat de spinazie slinken. Voeg vervolgens de spaghetti toe en verhit nog 1 minuut.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer naar wens met extra vierge olijfolie.