Spaghetti integrale met worst van Brandt & Levie en tomatensaus
Spaghetti integrale met worst van Brandt & Levie en tomatensaus

Spaghetti integrale met worst van Brandt & Levie en tomatensaus

De tomatensaus heeft een zoet-pikante smaak

Voor een lekkere tomatensaus is het belangrijk dat je de tomatenpuree kort bakt. Tomaten hebben namelijk een lichtzure smaak. Als je de tomatenpuree kort op matig vuur bakt, dan komt de zoete smaak van de tomaten extra goed naar boven. De worst bevat o.a. salie, gember en nootmuskaat.

Allergens:
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

¼ bunch

Gedroogde rozemarijn

2 leaves

Verse salie

1 bunch

Gedroogde tijm

1 unit

Varkensworst

1 teaspoon

Paprikapoeder

⅓ can

Tomatenpuree

90 g

Spaghetti

(Contains Gluten May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)

½ can

Tomatenblokjes

100 g

Spinazie

(May be present Celery)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

1 teaspoon

Suiker

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Energy (kJ)2904 kJ
Calories694 kcal
Fat25 g
Saturated Fat18 g
Carbohydrate76 g
Sugar0 g
Dietary Fiber12 g
Protein34 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Knife
Tall-Sided Pan
Lid
Pan
Plate

Cooking Steps

1

Kook 500 ml water per persoon voor de spaghetti.

Snijd de worst in plakken
2

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Ris de rozemarijnblaadjes van de takjes en snijd fijn. Snijd de salieblaadjes fijn en ris de tijmblaadjes van de takjes. Snijd de varkensworst in dunne plakken.

Voeg de tomatenpuree toe aan de worst
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rozemarijn 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de worst toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de salie, tijm, paprikapoeder en tomatenpuree toe en bak al roerende 1 minuut.

4

Kook de spaghetti, afgedekt, 9 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.

5

Voeg de tomatenblokjes, zwarte balsamicoazijn, suiker en 50 ml water per persoon toe aan de wok of hapjespan. Breng op smaak met peper en zout en kook de saus, afgedekt, 6 - 7 minuten.

Voeg de spaghetti toe en verhit
6

Scheur de spinazie klein boven de wok of hapjespan en laat de spinazie slinken. Voeg vervolgens de spaghetti toe en verhit nog 1 minuut.

Verdeel het gerecht over de borden
7

Verdeel het gerecht over de borden en garneer naar wens met extra vierge olijfolie.