Spaghetti met Parmigiano-pankotopping
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti met Parmigiano-pankotopping

Spaghetti met Parmigiano-pankotopping

met cherrytomatensaus, champignons en spinazie

Champignons zijn een goede toevoeging aan je maaltijd - ze bevatten vitamine B2, zijn eiwitrijk en zorgen voor een fijne bite.

Labels:
Extra groente
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

25 gram

Aglio e olio

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

90 gram

Spaghetti

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

50 gram

Spinazie

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

100 gram

Passata

125 gram

Rode cherrytomaten

125 gram

Champignons

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3216 kJ
Energie (kcal)769 kcal
Vetten33.3 g
waarvan verzadigd9.6 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers14.8 g
Vezels12.5 g
Eiwitten24.5 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Pan
Rasp
Hapjespan
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met 1/2 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan voor de pasta. Kook de pasta 10 - 12 minuten. Bewaar een klein beetje kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.
  • Rasp ondertussen de kaas met een fijne rasp. Snijd de champignons in plakjes. 
Groenten bakken
2
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de champignons en de cherrytomaten 4 - 5 minuten. 
  • Voeg de spinazie, de passata en de helft van de Italiaanse kruidenmix toe en bak 2 - 3 minuten verder. 

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

Topping maken
3
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op hoog vuur. Voeg de panko toe en bak 3 - 4 minuten, of tot de kruimels goudbruin kleuren.
  • Schep de panko in een kleine kom en meng met de Parmigiano Reggiano en de overige Italiaanse kruidenmix. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Voeg de aglio e olio (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en de pasta toe aan de saus. Meng goed door en verwarm 1 minuut op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de pasta over de borden. Garneer met de pankotopping.