De romatomaat wordt vanwege zijn ovale vorm ook wel pruimtomaat genoemd. Dit keer zitten de Hollandse romatomaten nog aan de tros. Deze vlezige tomaat wordt extra smaakvol als je hem gaart in de oven. De combinatie met verse oregano en serranham zorgt ervoor dat jij je even in Zuid-Europa waant
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
300 gram
Mini-romatomaten
180 gram
Spaghetti
(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)
2 stuk(s)
Sjalot
½ stuk(s)
Courgette
2 takje(s)
Gedroogde oregano
80 gram
Serranoham
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose), Lupine, Mosterd, Sesamzaad, Soja)
50 gram
Oude-kaasplakken
(Bevat Melk (inclusief lactose))
2 tl
Zwarte balsamicoazijn
2 el
Olijfolie
2 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 500 ml water per persoon voor de spaghetti in een pan met deksel.
Leg de trostomaten, aan de tros, in een ovenschaal met bakpapier en besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie. Bestrooi met peper en zout en bak de trostomaten 15 minuten in de oven.
Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt, 9 minuten in de pan met deksel en giet daarna af.
Snipper ondertussen de sjalot. Schaaf de courgette met een dunschiller of kaasschaaf in dunne, lange linten. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en hak fijn.
Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de courgette en oregano toe en bak 6 minuten op middelhoog vuur.
Snijd of scheur ondertussen de serranoham in repen.
Voeg de spaghetti en de helft van de oude kaas toe aan de pan met courgette. Verhit 1 minuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.
Haal de pan van het vuur en voeg de helft van de extra vierge olijfolie en het grootste deel van de serranoham toe.
Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige serranoham en oude kaas. Besprenkel met de overige extra vierge olijfolie en serveer met de trostomaten.