De romatomaat wordt vanwege zijn ovale vorm ook wel pruimtomaat genoemd. Dit keer zitten de Hollandse romatomaten nog aan de tros. Deze vlezige tomaat wordt extra smaakvol als je hem gaart in de oven. De combinatie met verse oregano en serranham zorgt ervoor dat jij je even in Zuid-Europa waant
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
300 g
Mini-romatomaten
180 g
Spaghetti
(Contains Gluten May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)
2 unit
Sjalot
½ unit
Courgette
2 sprig
Gedroogde oregano
80 g
Serranoham
(Contains Egg, Milk, Lupine, Mustard, Sesame, Soy)
50 g
Oude-kaasplakken
(Contains Milk)
2 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
2 tablespoon
Olijfolie
2 tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 500 ml water per persoon voor de spaghetti in een pan met deksel.
Leg de trostomaten, aan de tros, in een ovenschaal met bakpapier en besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie. Bestrooi met peper en zout en bak de trostomaten 15 minuten in de oven.
Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt, 9 minuten in de pan met deksel en giet daarna af.
Snipper ondertussen de sjalot. Schaaf de courgette met een dunschiller of kaasschaaf in dunne, lange linten. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en hak fijn.
Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de courgette en oregano toe en bak 6 minuten op middelhoog vuur.
Snijd of scheur ondertussen de serranoham in repen.
Voeg de spaghetti en de helft van de oude kaas toe aan de pan met courgette. Verhit 1 minuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.
Haal de pan van het vuur en voeg de helft van de extra vierge olijfolie en het grootste deel van de serranoham toe.
Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige serranoham en oude kaas. Besprenkel met de overige extra vierge olijfolie en serveer met de trostomaten.