Spaghetti met serranoham en courgettelinten uit de oven
Spaghetti met serranoham en courgettelinten uit de oven

Spaghetti met serranoham en courgettelinten uit de oven

Waan je voor heel even aan de Spaanse costa tijdens het voor-bereiden van dit recept. De zilte Spaanse ham met zoete tomaatjes en de verse oregano met de serranham zorgen voor een heerlijke combinatie. De mini-trostomaat wordt vanwege zijn ovale vorm ook wel pruimtomaat genoemd.

Allergens:
Gluten
Egg
Milk
Lupine
Mustard
Sesame
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

125 g

Mini-romatomaten

90 g

Volkoren spaghetti

(Contains Gluten)

1 unit

Sjalot

¼ unit

Courgette

1 sprig

Gedroogde oregano

40 g

Serranoham

(Contains Egg, Milk, Lupine, Mustard, Sesame, Soy)

25 g

Oude-kaasplakken

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

1 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories729 kcal
Energy (kJ)3050 kJ
Fat32 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate73 g
Sugar0 g
Dietary Fiber10 g
Protein31 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Pan with Lid
Parchment Paper
Oven Dish
Wok with Lid
Casserole with Lid

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 500 ml water per persoon voor de spaghetti in een pan met deksel.

Besprenkel met olijfolie
2

Leg de mini-trostomaten, aan de tros, in een ovenschaal met bakpapier en besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie. Bestrooi met peper en zout en bak de trostomaten 15 minuten in de oven.

3

Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt, 9 - 10 minuten in de pan met deksel en giet daarna af.

Schaaf de courgette
4

Snipper ondertussen de sjalot. Schaaf de courgette met een dunschiller of kaasschaaf in dunne, lange linten. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en hak fijn.

5

Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de courgette en oregano toe en bak 6 minuten op middelhoog vuur. Snijd of scheur ondertussen de Serranoham in stukjes.

Voeg de oude kaas toe
6

Voeg de spaghetti en de helft van de oude kaas toe aan de wok of hapjespan. Verhit 1 minuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

7

Haal de pan van het vuur en voeg de helft van de extra vierge olijfolie en het grootste deel van de serranoham toe.

Serveer met de trostomaten
8

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige serranoham en oude kaas. Besprenkel met de overige extra vierge olijfolie en serveer met de mini-trostomaten.