Spaghetti met verse tomatensaus, salamiblokjes en peterselie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti met verse tomatensaus, salamiblokjes en peterselie

Spaghetti met verse tomatensaus, salamiblokjes en peterselie

Bij de volkoren spaghetti maak je zelf een verse pastasaus van tomaat. De geurige salami geeft deze pasta een intense smaak. De gele paprika zorgt niet enkel voor kleur maar ook voor een zoete toets. Afwerken doe je met verse peterselie.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

3 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Gele paprika

70 gram

Salamiblokjes

90 gram

Volkoren spaghetti

(Bevat Gluten)

2 takje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)659 kcal
Energie (kJ)2757 kJ
Vetten29 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers0 g
Vezels11 g
Eiwitten24 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

Snijd de paprika klein.
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de paprika klein.

Voeg de zwarte balsamicoazijn toe.
2

Verhit een wok of hapjespan met deksel zonder olie en bak de salami 7 minuten op middellaag vuur. Voeg na 4 minuten de knoflook en ui toe en bak mee. Voeg daarna de tomaat, paprika, zwarte balsamicoazijn en 10 ml water per persoon toe. Kook 5 minuten afgedekt op laag vuur en daarna nog eens 5 minuten zonder deksel. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg de spaghetti toe aan de saus.
3

Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en voeg de spaghetti toe aan het salamimengsel. Verhit nog 1 minuut.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
4

Snijd de peterselie grof. Verdeel de spaghetti over de borden en bestrooi met de peterselie. Breng eventueel op smaak met extra vierge olijfolie.