Tover een stukje Italië op je bord met dit spaghetti-gerecht. De groenten bak je gaar in roomboter, zodat het gerecht een romig accent krijgt. De zwarte olijventapenade geeft extra smaak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Courgette
125 gram
Champignons
1 stuk(s)
Tomaat
90 gram
Volkoren spaghetti
(Bevat Gluten)
40 gram
Zwarte-olijventapenade
(Kan bevatten Selderij)
25 gram
Geraspte grana padano
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti.
Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd of schaaf de courgette in dunne linten. Snijd de champignons in plakken. Snijd de tomaat klein.
Kook de spaghetti, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en bak de knoflook, courgette, champignons, tomaat en het grootste deel van de zwarte olijventapenade 7 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur.
Voeg de spaghetti en 2 el kookvocht van de spaghetti per persoon toe aan de groenten in de wok of hapjespan. Verhit nog 1 minuut en breng goed op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden, bestrooi met de grana padano en garneer met de overige olijventapenade.