Tover een stukje Italië op je bord met dit spaghetti-gerecht. De groenten bak je gaar in roomboter, zodat het gerecht een romig accent krijgt. De zwarte olijventapenade geeft extra smaak.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Courgette
125 g
Champignons
1 unit
Tomaat
90 g
Volkoren spaghetti
(Contains Gluten)
40 g
Zwarte-olijventapenade
(May be present Celery)
25 g
Geraspte grana padano
(Contains Egg, Milk)
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti.
Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd of schaaf de courgette in dunne linten. Snijd de champignons in plakken. Snijd de tomaat klein.
Kook de spaghetti, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en bak de knoflook, courgette, champignons, tomaat en het grootste deel van de zwarte olijventapenade 7 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur.
Voeg de spaghetti en 2 el kookvocht van de spaghetti per persoon toe aan de groenten in de wok of hapjespan. Verhit nog 1 minuut en breng goed op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden, bestrooi met de grana padano en garneer met de overige olijventapenade.