Spaghetti met zwarte olijventapenade, champignons en courgette
Spaghetti met zwarte olijventapenade, champignons en courgette

Spaghetti met zwarte olijventapenade, champignons en courgette

Tover een stukje Italië op je bord met dit spaghetti-gerecht. De groenten bak je gaar in roomboter, zodat het gerecht een romig accent krijgt. De zwarte olijventapenade geeft extra smaak.

Allergens:
Gluten
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Courgette

125 g

Champignons

1 unit

Tomaat

90 g

Volkoren spaghetti

(Contains Gluten)

40 g

Zwarte-olijventapenade

(May be present Celery)

25 g

Geraspte grana padano

(Contains Egg, Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3000 kJ
Calories717 kcal
Fat4 g
Saturated Fat1.5 g
Carbohydrate76 g
Sugar16 g
Dietary Fiber1.2 g
Protein27 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti.

Groente snijden
2

Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd of schaaf de courgette in dunne linten. Snijd de champignons in plakken. Snijd de tomaat klein.

Spaghetti koken
3

Kook de spaghetti, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Bakken
4

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en bak de knoflook, courgette, champignons, tomaat en het grootste deel van de zwarte olijventapenade 7 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur.

Op smaak brengen
5

Voeg de spaghetti en 2 el kookvocht van de spaghetti per persoon toe aan de groenten in de wok of hapjespan. Verhit nog 1 minuut en breng goed op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden, bestrooi met de grana padano en garneer met de overige olijventapenade.