Spinazie-kokoscurry met kipfiletreepjes als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spinazie-kokoscurry met kipfiletreepjes als extra

Spinazie-kokoscurry met kipfiletreepjes als extra

met gele rijst, cashewnoten en een spiegelei

Net niet alle kokosmelk gebruikt? Giet het restje uit in een ijsklontjesvorm en vries het in - zo doseer je makkelijk voor de volgende keer.

Allergenen :
Noten
Pinda's
Selderij
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tomaat

½ tl

Gemalen kurkuma

85 gram

Pandanrijst

10 gram

Gebrande cashewnoten

(Bevat Noten, Pinda's Kan bevatten Sesamzaad)

5 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

1 tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

100 gram

Gekruide kipfiletreepjes

50 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

200 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3954 kJ
Energie (kcal)945 kcal
Vetten49 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers7 g
Vezels5 g
Eiwitten41 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes.

Rijst bereiden
2

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel op middelmatig vuur en fruit de ui 2 minuten. Voeg de kurkuma toe en bak 1 minuut. Voeg de rijst en de bouillon toe en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Voeg eventueel extra water toe als de rijst te vroeg droogkookt. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

Topping roosteren
3

Verhit ondertussen een wok of hapjespan zonder olie op middelhoog vuur. Rooster de cashewnoten 1 minuut en voeg dan de kokosrasp toe. Haal de topping uit de pan zodra hij goudbruin is en bewaar apart.

Curry maken
4

Laat de wok of hapjespan van de topping een beetje afkoelen en voeg dan de zonnebloemolie toe. Fruit de knoflook en het kerriepoeder 1 - 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de gekruide kipfiletreepjes toe en bak in 5 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Voeg de tomaat toe en bak al roerend 4 minuten. Voeg de kokosmelk toe, breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook.

Spinazie toevoegen
5

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Scheur vervolgens de spinazie klein boven de wok of hapjespan. Laat al roerend slinken en laat 1 - 2 minuten zachtjes koken.

Serveren
6

Verdeel de rijst en curry met kipfilet over de borden en garneer met de cashew-kokostopping. Serveer met het gebakken ei.