Spring rolls V3
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Spring rolls V3

with fresh vegetables and peanut-soy sauce | 10 pieces

Labels:
Recept
Allergenen :
Schaaldieren
Pinda's
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Rijstpapier

160 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

100 gram

Gesneden rodekool

1 stuk(s)

Paprika

80 gram

Pindasaus

(Bevat Pinda's, Soja, Tarwe)

10 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

100 gram

Brede rijstnoedels

Zelf toevoegen

1.5 el

[Zoutarme] sojasaus

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Wittewijnazijn

1 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1997 kJ
Energie (kcal)477 kcal
Vetten17.5 g
waarvan verzadigd2.9 g
Koolhydraten56.8 g
waarvan suikers15.3 g
Vezels5.9 g
Eiwitten20.2 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Diep bord
Kleine kom

Instructies

1
  • Boil plenty of water in a pot or saucepan. Cook the rice noodles for 6 - 7 minutes, then drain and rinse under cold water.
  • Transfer the rice noodles back to the same saucepan and drizzle with sunflower oil. Mix well to combine, then set aside until further use.
  • Cut the cucumber and bell pepper into small strips. 
2
  • Heat a drizzle of sunflower oil in a frying pan over medium-high heat. 
  • Add the shrimp and fry for 3 - 4 minutes. 
  • Add 0.5 tbsp of soy sauce and fry for another minute. 
3
  • Add the peanut sauce and sesame oil to a small bowl. Mix in the rest of the soy sauce, white wine vinegar and honey.
  • Fill a deep plate with lukewarm water. Soak one of the rice sheets in the water for 5 - 10 seconds, then immediately transfer to a plate.
4
  • Place the shrimp in the middle of the rice sheet, then top with some cabbage, bell pepper, cucumber and noodles. 
  • Fold the bottom of the rice sheet over the filling, then fold in the sides and roll it up.
  • Repeat these steps for the rest of the rice sheets.
  • Serve on a large platter or plate, with the peanut-soy sauce on the side.