Frisse springrolls met garnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Frisse springrolls met garnalen

met pinda-soja dipsaus

Allergenen :
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rijstpapier

60 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

100 gram

Rodekool, wittekool en wortel

5 gram

Verse koriander en munt

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Mango

25 gram

Volkoren rijstnoedels

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

½ stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

2 el

Wittewijnazijn

½ el

Zonnebloemolie

1 el

[Zoutarme] sojasaus

1 tl

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2133 kJ
Energie (kcal)510 kcal
Vetten7.1 g
waarvan verzadigd1 g
Koolhydraten89.8 g
waarvan suikers28.1 g
Vezels6.5 g
Eiwitten16 g
Zout3.8 g

Benodigdheden

Kom
Kleine kom

Instructies

1
  • Meng in een kom per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Meng de rodekool, wittekool en wortel erdoor en zet apart. Schep regelmatig om, zodat de smaken goed intrekken.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en kook de noedels 2 minuten. Giet af en spoel kort met koud water zodat de noedels niet aan elkaar gaan plakken.
  • Pers of snijd de knoflook fijn.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en garnalen toe en bak 2 - 3 minuten (zie Tip). Beng op smaak met peper en zout.

Tip: Hou je van pittig? Voeg dan naar smaak wat sambal of toe.

2
  • Pers of snijd de knoflook fijn.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en garnalen toe en bak 2 - 3 minuten (zie Tip). Beng op smaak met peper en zout.
  • Haal de garnalen uit de pan en deglaceer de pan met per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1 el water om de knoflook los te maken. Giet het knoflook azijnmengsel in een kleine kom en laat afkoelen.

Tip: Hou je van pittig? Voeg dan naar smaak wat sambal of toe.

3
  • Snijd ondertussen de komkommer in staafjes van ongeveer 5 cm lang. 
  • Snijd de verse kruiden fijn. 
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakjes. 
  • Meng in de kleine kom met het knoflook azijnmengsel de zoet-pittige chilisaus en per persoon: 2 el water en 1 tl sojasaus tot een gladde saus.

 

4
  • Serveer alle ingredienten in kommetjes op tafel. 
  • Vul een grote kom of diep bord met lauwwarm water. Wel de rijstvellen 1 voor 1 5 tot 10 seconden in het water. Leg daarna direct het vel op een plat bord om te beleggen.
  • Leg wat van de koolmix, mango, komkommerstaafjes, noedels, garnalen en verse kruiden op het midden van het rijstvel.
  • Vouw de onderkant over de vulling heen, vouw de zijkanten dicht en rol op. Serveer met de pinda-soja dip.