Springroll

met pinda-soja dipsaus

Allergens:
Crustaceans

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Rice paper

60 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

100 g

Rainbow slaw mix

5 g

Fresh coriander & mint

(May be present Celery)

½ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Mango

25 g

Wholegrain rice noodles

½ sachet(s)

Sweet chili sauce

½ piece

Garlic

Not included in your delivery

2 tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Sunflower oil

1 tablespoon

[Reduced salt] soy sauce

1 teaspoon

Sugar

Nutrition Values

Energy (kJ)2133 kJ
Calories510 kcal
Fat7.1 g
Saturated Fat1 g
Carbohydrate89.8 g
Sugar28.1 g
Dietary Fiber6.5 g
Protein16 g
Salt3.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Small Bowl

Cooking Steps

1
  • Meng in een kom per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Meng de rodekool, wittekool en wortel erdoor en zet apart. Schep regelmatig om, zodat de smaken goed intrekken.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en kook de noedels 2 minuten. Giet af en spoel kort met koud water zodat de noedels niet aan elkaar gaan plakken.
  • Pers of snijd de knoflook fijn.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en garnalen toe en bak 2 - 3 minuten (zie Tip). Beng op smaak met peper en zout.

Tip: Hou je van pittig? Voeg dan naar smaak wat sambal of toe.

2
  • Pers of snijd de knoflook fijn.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en garnalen toe en bak 2 - 3 minuten (zie Tip). Beng op smaak met peper en zout.
  • Haal de garnalen uit de pan en deglaceer de pan met per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1 el water om de knoflook los te maken. Giet het knoflook azijnmengsel in een kleine kom en laat afkoelen.

Tip: Hou je van pittig? Voeg dan naar smaak wat sambal of toe.

3
  • Snijd ondertussen de komkommer in staafjes van ongeveer 5 cm lang. 
  • Snijd de verse kruiden fijn. 
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakjes. 
  • Meng in de kleine kom met het knoflook azijnmengsel de zoet-pittige chilisaus en per persoon: 2 el water en 1 tl sojasaus tot een gladde saus.

 

4
  • Serveer alle ingredienten in kommetjes op tafel. 
  • Vul een grote kom of diep bord met lauwwarm water. Wel de rijstvellen 1 voor 1 5 tot 10 seconden in het water. Leg daarna direct het vel op een plat bord om te beleggen.
  • Leg wat van de koolmix, mango, komkommerstaafjes, noedels, garnalen en verse kruiden op het midden van het rijstvel.
  • Vouw de onderkant over de vulling heen, vouw de zijkanten dicht en rol op. Serveer met de pinda-soja dip.