Aziatisch geïnspireerde stamppot met spitskool
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aziatisch geïnspireerde stamppot met spitskool

Aziatisch geïnspireerde stamppot met spitskool

met uienjus en gekookt ei

Receptontwikkelaar Selma: "Dit soort fusion recepten zijn mijn favoriete recepten om te bedenken! Zelf ben ik niet echt een stamppot fan, maar wel een liefhebber van de Aziatische keuken, dus leek het mij leuk om deze twee te combineren."

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen :
Eieren
Soja
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

⅓ zakje(s)

Groene currykruiden

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

10 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

10 gram

Witte miso

(Bevat Soja, Tarwe)

200 gram

Gesneden spitskool

20 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

30 ml

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2935 kJ
Energie (kcal)702 kcal
Vetten34.5 g
waarvan verzadigd18.5 g
Koolhydraten67.3 g
waarvan suikers16 g
Vezels14.4 g
Eiwitten23.1 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar.
  • Kook de eieren 4 - 8 minuten mee in dezelfde pan (zie Tip).
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen.

Tip: Pas de kooktijd aan van de eieren afhankelijk van jouw voorkeur.

Jus maken
2
  • Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middellaag vuur. Bak de spitskool samen met de groene currykruiden 6 - 7 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Voeg aan dezelfde koekenpan 1/2 el roomboter per persoon toe en bak de ui 4 - 5 minuten op middellaag vuur.
  • Voeg de zoete Aziatische saus en 30 ml water per persoon toe en laat de saus nog 4 - 5 minuten zachtjes inkoken.
Puree maken
3
  • Giet ondertussen de eieren en aardappelen af, laat de eieren schrikken onder koud water en houd apart.
  • Stamp met een aardappelstamper de aardappelen met de kookroom tot een puree (zie Tip).
  • Meng de Chinese kool door de puree en breng op smaak met de sojasaus en witte miso (let op: zout! Gebruik naar smaak).
  • Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Voeg de kookroom lepel voor lepel toe om te voorkomen dat de puree te waterig wordt.

Serveren
4
  • Pel de eieren en halveer ze.
  • Serveer de stamppot over de borden. Verdeel de saus eroverheen.
  • Serveer 1 ei per persoon naast de stamppot.
  • Garneer met de gefrituurde uitjes (zie Tip).

Tip: Voeg de gefrituurde uitjes pas vlak voor serveren toe zodat ze knapperig blijven.