Stamppot met gemarineerde kipfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stamppot met gemarineerde kipfilet

Stamppot met gemarineerde kipfilet

met wortel en broccoli

Broccoli is echt een supergroente! Het bevat namelijk een grote hoeveelheid aan vitaminen, is zeer vezelrijk én zit boordevol ijzer.

Labels:
Extra groente
Caloriebewust

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kipfilet

5 gram

Verse bladpeterselie & basilicum

1 stuk(s)

Knoflookteen

150 gram

Broccoli

15 gram

Leccino-olijven

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

100 ml

Zoutarme groentebouillon

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Mosterd

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)564 kcal
Energie (kJ)2359 kJ
Vetten25 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten46.4 g
waarvan suikers4.5 g
Vezels14.4 g
Eiwitten36.5 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Bakpapier
Kom
Keukenpapier
Pan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Kip marineren
1

Pluk de blaadjes van het verse basilicum en de bladpeterselie en snijd fijn. Snijd de olijven in kleine stukjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de basilicum, bladpeterselie, olijven, knoflook en per persoon: 1/2 tl mosterd, 1 tl wittewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Dep de kipfilet droog met keukenpapier en snijd langs de zijkant in zodat je de kipfilet open kunt klappen. Maak de kipfilet plat door deze met bakpapier te bedekken en met een pan plat te slaan (zie Tip). Leg de kip in de marinade en bewaar apart.

Tip: Zorg dat de kip overal even dik is zodat hij gelijkmatig gaart.

Groenten koken
2

Bereid de bouillon. Kook ruim water in een grote pan met deksel voor de aardappelen, wortel en broccoli. Was of schil de aardappelen en wortel en snijd in grove stukken. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de aardappelen en wortel, afgedekt, 12 - 14 minuten. Kook de laatste 7 minuten de broccoli mee. Giet af, laat zonder deksel uitstomen en breng op smaak met peper en zout.

Bakken
3

Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui in 2 minuten glazig. Haal uit de pan en bewaar apart.

Weetje: Ui is een onderschatte supergroente! Ui is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

Kipfilet bakken
4

Bak in dezelfde koekenpan de gemarineerde kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Voeg de overige marinade en 100 ml groentebouillon per persoon toe. Verlaag het vuur en bak de kip in 4 - 5 minuten gaar.

Puree maken
5

Stamp de aardappelen, wortel en broccoli tot een grove puree. Voeg de gebakken ui en per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 tl mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout en meng goed. 

Serveren
6

Verdeel de stamppot over de borden. Leg de kipfilet op de puree en besprenkel met het overgebleven vocht uit de pan van de kip.