Stamppot met gemarineerde kipfilet
Stamppot met gemarineerde kipfilet

Stamppot met gemarineerde kipfilet

met wortel en broccoli

Broccoli is echt een supergroente! Het bevat namelijk een grote hoeveelheid aan vitaminen, is zeer vezelrijk én zit boordevol ijzer.

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time45 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Chicken breast

5 g

Fresh flat leaf parsley & basil

1 piece

Garlic

150 g

Broccoli

15 g

Leccino olives

200 g

Potatoes

1 piece

Carrot

½ piece

Onion

Not included in your delivery

100 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 teaspoon

White wine vinegar

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

1 teaspoon

Mustard

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories564 kcal
Energy (kJ)2359 kJ
Fat25 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate46.4 g
Sugar4.5 g
Dietary Fiber14.4 g
Protein36.5 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Bowl
Paper Towel
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Potato Masher

Cooking Steps

Kip marineren
1

Pluk de blaadjes van het verse basilicum en de bladpeterselie en snijd fijn. Snijd de olijven in kleine stukjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de basilicum, bladpeterselie, olijven, knoflook en per persoon: 1/2 tl mosterd, 1 tl wittewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Dep de kipfilet droog met keukenpapier en snijd langs de zijkant in zodat je de kipfilet open kunt klappen. Maak de kipfilet plat door deze met bakpapier te bedekken en met een pan plat te slaan (zie Tip). Leg de kip in de marinade en bewaar apart.

Tip: Zorg dat de kip overal even dik is zodat hij gelijkmatig gaart.

Groenten koken
2

Bereid de bouillon. Kook ruim water in een grote pan met deksel voor de aardappelen, wortel en broccoli. Was of schil de aardappelen en wortel en snijd in grove stukken. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de aardappelen en wortel, afgedekt, 12 - 14 minuten. Kook de laatste 7 minuten de broccoli mee. Giet af, laat zonder deksel uitstomen en breng op smaak met peper en zout.

Bakken
3

Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui in 2 minuten glazig. Haal uit de pan en bewaar apart.

Weetje: Ui is een onderschatte supergroente! Ui is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

Kipfilet bakken
4

Bak in dezelfde koekenpan de gemarineerde kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Voeg de overige marinade en 100 ml groentebouillon per persoon toe. Verlaag het vuur en bak de kip in 4 - 5 minuten gaar.

Puree maken
5

Stamp de aardappelen, wortel en broccoli tot een grove puree. Voeg de gebakken ui en per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 tl mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout en meng goed. 

Serveren
6

Verdeel de stamppot over de borden. Leg de kipfilet op de puree en besprenkel met het overgebleven vocht uit de pan van de kip.