Sticky champignons met spiegelei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sticky champignons met spiegelei

Sticky champignons met spiegelei

met aardappelpuree, paksoi en bosui

Paksoi, met zijn knapperige stelen en zachte bladeren, is een veelzijdige en voedzame groente. Oorspronkelijk afkomstig uit China, wordt het vaak gebruikt in de Aziatische keuken vanwege zijn milde, sappige smaak.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Paksoi

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

½ bosje(s)

Bosui

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

20 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

125 gram

Champignons

Zelf toevoegen

1.75 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2714 kJ
Energie (kcal)649 kcal
Vetten28.7 g
waarvan verzadigd5.2 g
Koolhydraten71.3 g
waarvan suikers27.4 g
Vezels12.7 g
Eiwitten19.7 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen koken
1

Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vezels, vitamine C, B6 en B11!

Groenten bakken
2

Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Snijd de champignons in plakjes. Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein en houd de stelen apart van de groene bladeren. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het witte gedeelte van de paksoi toe en bak 4 minuten. Voeg het groene gedeelte toe en bak nog 1 minuut verder. Breng op smaak met peper en zout, haal de paksoi uit de pan en bewaar apart. 

Sticky champignons bakken
3

Verhit een scheutje olijfolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de champignons en het witte gedeelte van de bosui toe en bak 5 - 7 minuten. Voeg de ketjap en zoete Aziatische saus toe. Schep goed om en bak nog 2 - 3 minuten.

Puree maken
4

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de Koreaanse kruidenmix, een scheutje olijfolie en eventueel wat kookvocht toe en stamp goed door (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Meng de paksoi door de aardappelpuree.

Tip: Gebruik je liever (plantaardige) roomboter dan olijfolie? Gebruik dan dezelfde hoeveelheid.

Spiegelei bakken
5

Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpuree over diepe borden. Schep de champignons met saus eroverheen. Leg het spiegelei erbovenop en garneer met het groene gedeelte van de bosui.