topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Steak met pepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelschijfjes

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Steak

200 gram

Aardappelen

½ takje(s)

Verse rozemarijn

50 gram

Zwartepepersaus

(Bevat Melk (inclusief lactose))

150 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Ui

15 gram

Zongedroogde tomaten

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

25 ml

Water

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2824 kJ
Energie (kcal)675 kcal
Vetten38.8 g
waarvan verzadigd16.1 g
Koolhydraten45.1 g
waarvan suikers7.9 g
Vezels13.7 g
Eiwitten34 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Grote hapjespan met deksel
Hapjespan
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

1
  • Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip).
  • Schenk een bodempje water in een hapjespan met deksel voor de sperziebonen. Voeg een snufje zout toe. 
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze.
  • Kook de sperziebonen, afgedekt, in 4 - 6 minuten beetgaar. Giet af en spoel onder koud water.   

 

Tip: Voor het beste resultaat haal je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast. Verwijder de verpakking en dep het vlees droog met keukenpapier.

2
  • Snipper de ui.
  • Snijd de zongedroogde tomaten klein. Ris de naaldjes van de rozemarijn en snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de aardappelschijfjes en de rozemarijn toe. Bak de aardappelschijfjes in 7 - 10 minuten krokant (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan eventueel 2 koekenpannen.

3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde hapjespan en bak de ui 2 minuten.
  • Voeg de sperziebonen toe en bak nog 3 - 5 minuten. Voeg de zongedroogde tomaten toe en breng op smaak met peper en zout. 
  • Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Leg, zodra roomboter goed heet is, de steak in de koekenpan. Bak de steak 1 - 3 minuten per kant (zie Tip).
  • Haal uit de pan, breng op smaak met peper en laat rusten onder aluminiumfolie.

Tip: Bak de biefstuk eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je biefstuk het liefst eet.

4
  • Verhit de pan van de steak op middelhoog vuur en verhit de zwartepepersaus al roerend 1 minuut.
  • Verdeel de aardappelschijfjes over de borden. Snijd de steak, tegen de draad in, in dunne plakken en leg naast de aardappelschijfjes.
  • Schenk de zwartepepersaus over het vlees. Serveer met de sperziebonen.