Stevige linzen-groentesoep met gedroogde pruimen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stevige linzen-groentesoep met gedroogde pruimen

Stevige linzen-groentesoep met gedroogde pruimen

in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox

Dit gerecht is rijk aan vitamines en mineralen. Lekker met de zoete smaak van de gedroogde pruimen en het meergranen pittenbroodje.

Allergenen :
Gluten
Tarwe
Rogge
Gerst
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Peen

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

HAK linzen

5 stuk(s)

Gedroogde pruimen

2 takje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Meerzadenbaguette

(Bevat Gluten, Tarwe, Rogge, Gerst, Sesamzaad Kan bevatten Lupine, Eieren, Soja, Melk (inclusief lactose), Noten, Gluten, Gluten)

Zelf toevoegen

400 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)2192 kJ
Energie (kcal)524 kcal
Vetten12 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers0 g
Vezels22 g
Eiwitten25 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Grote pan
Staafmixer

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook water en bereid de groentebouillon door het benodigde aantal bouillonblokjes op te lossen in kokend water.

2

Pel de ui en snijd fijn. Snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. Was de peen grondig en snijd in dunne plakken. Snijd de courgette in dunne halve plakken.

3

Verhit de olijfolie in een soeppan of pan met dikke bodem en fruit de ui en de rode peper 1 minuut. Voeg de peen toe en bak 1 minuut mee. Voeg de linzen en courgetteplakken toe en schenk de groentebouillon erover. Breng afgedekt aan de kook en kook in 15 minuten gaar.

4

Snijd ondertussen de gedroogde pruimen klein. Spoel de bladpeterselie af en hak fijn. Bak het pittenbroodje 7 minuten in de voorverwarmde oven.

5

Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Roer de gedroogde pruimen en het grootste deel van de bladpeterselie door de soep en breng op smaak met peper en zout. Zet de pan terug op laag vuur en laat nog 2 minuten afgedekt garen.

6

Verdeel de soep over de kommen en garneer met de achtergehouden bladpeterselie. Serveer met het pittenbroodje.