Dit gerecht is rijk aan vitamines en mineralen. Lekker met de zoete smaak van de gedroogde pruimen en het meergranen pittenbroodje.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
½ unit
Rode peper
1 unit
Peen
½ unit
Courgette
½ unit
HAK linzen
5 unit
Gedroogde pruimen
2 sprig
Verse bladpeterselie
(May be present Celery)
1 unit
Meerzadenbaguette
(Contains Gluten, Wheat, Rye, Barley, Sesame May be present Lupin, Egg, Soy, Milk, Tree nuts, Gluten, Gluten)
400 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook water en bereid de groentebouillon door het benodigde aantal bouillonblokjes op te lossen in kokend water.
Pel de ui en snijd fijn. Snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. Was de peen grondig en snijd in dunne plakken. Snijd de courgette in dunne halve plakken.
Verhit de olijfolie in een soeppan of pan met dikke bodem en fruit de ui en de rode peper 1 minuut. Voeg de peen toe en bak 1 minuut mee. Voeg de linzen en courgetteplakken toe en schenk de groentebouillon erover. Breng afgedekt aan de kook en kook in 15 minuten gaar.
Snijd ondertussen de gedroogde pruimen klein. Spoel de bladpeterselie af en hak fijn. Bak het pittenbroodje 7 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Roer de gedroogde pruimen en het grootste deel van de bladpeterselie door de soep en breng op smaak met peper en zout. Zet de pan terug op laag vuur en laat nog 2 minuten afgedekt garen.
Verdeel de soep over de kommen en garneer met de achtergehouden bladpeterselie. Serveer met het pittenbroodje.