Stevige linzen-groentesoep met gedroogde pruimen
Stevige linzen-groentesoep met gedroogde pruimen

Stevige linzen-groentesoep met gedroogde pruimen

in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox

Dit gerecht is rijk aan vitamines en mineralen. Lekker met de zoete smaak van de gedroogde pruimen en het meergranen pittenbroodje.

Allergens:
Gluten
Wheat
Rye
Barley
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

½ unit

Rode peper

1 unit

Peen

½ unit

Courgette

½ unit

HAK linzen

5 unit

Gedroogde pruimen

2 sprig

Verse bladpeterselie

(May be present Celery)

1 unit

Meerzadenbaguette

(Contains Gluten, Wheat, Rye, Barley, Sesame May be present Lupin, Egg, Soy, Milk, Tree nuts, Gluten, Gluten)

Not included in your delivery

400 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Energy (kJ)2192 kJ
Calories524 kcal
Fat12 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate68 g
Sugar0 g
Dietary Fiber22 g
Protein25 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Large Pan
Immersion blender

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook water en bereid de groentebouillon door het benodigde aantal bouillonblokjes op te lossen in kokend water.

2

Pel de ui en snijd fijn. Snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. Was de peen grondig en snijd in dunne plakken. Snijd de courgette in dunne halve plakken.

3

Verhit de olijfolie in een soeppan of pan met dikke bodem en fruit de ui en de rode peper 1 minuut. Voeg de peen toe en bak 1 minuut mee. Voeg de linzen en courgetteplakken toe en schenk de groentebouillon erover. Breng afgedekt aan de kook en kook in 15 minuten gaar.

4

Snijd ondertussen de gedroogde pruimen klein. Spoel de bladpeterselie af en hak fijn. Bak het pittenbroodje 7 minuten in de voorverwarmde oven.

5

Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Roer de gedroogde pruimen en het grootste deel van de bladpeterselie door de soep en breng op smaak met peper en zout. Zet de pan terug op laag vuur en laat nog 2 minuten afgedekt garen.

6

Verdeel de soep over de kommen en garneer met de achtergehouden bladpeterselie. Serveer met het pittenbroodje.