topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stir-fry met biefstuk

Stir-fry met biefstuk

met spitskool, broccoli, wortel en bruine rijst

De meest gebruikte variant ketjap is ketjap manis. Wist jij dat manis zoet betekent in het Indonesisch?

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Spitskool en broccoli

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

75 gram

Bruine snelkookrijst

1 stuk(s)

Wortel

¼ bosje(s)

Bosui

20 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

¼ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2731 kJ
Energie (kcal)653 kcal
Vetten19.8 g
waarvan verzadigd3.2 g
Koolhydraten77.5 g
waarvan suikers16.8 g
Vezels8.5 g
Eiwitten37.2 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Pan
Wok of hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de biefstuk uit de koelkast.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst (zie Tip).
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Was of schil de wortel. Snijd in dunne halve plakken.

Tip: Wil je extra snel zijn? Kook het water dan in een waterkoker.

Rijst koken en groenten bakken
2
  • Kook de rijst 10 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak het witte gedeelte van de bosui en de knoflook 2 - 3 minuten.
  • Voeg de wortel, de Peruaanse kruidenmix, de spitskool en broccoli toe en bak 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Dek vervolgens af en bak nog 4 - 5 minuten verder.
Biefstuk bakken
3
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Dep de biefstuk droog met keukenpapier en wrijf in met zout. Laat de olie goed heet worden, leg dan de biefstuk in de pan en bak 1- 3 minuten per kant. Haal uit de pan, breng op smaak met peper en laat rusten onder aluminiumfolie.
  • Verhit opnieuw 1/4 el zonnebloemolie per persoon in de koekenpan en voeg de bloem, ketjap, sojasaus en 1 el water per persoon toe. Roer goed door en laat 2 - 3 minuten inkoken op middelhoog vuur, of tot er een saus ontstaat.
  • Voeg de rijst en groenten toe. Roer alles goed door elkaar en bak 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd de biefstuk in plakjes.
  • Verdeel de stir-fry over de borden en leg de biefstukplakjes erop.
  • Garneer met het groene gedeelte van de bosui en het sesamzaad.