De spitskool en broccoli zijn vast voor je gesneden. Dat scheelt jou weer tijd in de keuken! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
150 gram
Spitskool en broccoli
100 gram
Varkenshaaspuntjes
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
75 gram
Bruine snelkookrijst
½ stuk(s)
Wortel
1 stuk(s)
Bosui
20 ml
Ketjap manis
(Bevat Soja, Tarwe)
2.5 gram
Sesamzaad
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ zakje(s)
Nasi-bamikruidenmix
naar smaak
Peper en zout
¾ el
Zonnebloemolie
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Was of schil de wortel. Snijd in dunne halve plakken.
Tip: Wil je extra snel zijn? Kook het water dan in de waterkoker.
Kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af en laat indien nodig afgedekt uitstomen. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel. Bak het witte gedeelte van de bosui en de knoflook 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de wortel, de nasi-bami kruidenmix en de spitskool en broccoli toe en bak 3 - 4 minuten. Kruid met peper en zout. Dek vervolgens af en bak nog 4 - 5 minuten verder.
Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de varkenshaaspuntjes en 1 tl bloem per persoon toe en roerbak 1 - 2 minuten. Voeg de ketjap, sojasaus en 1 el water per persoon toe. Roer goed door en laat 2 - 3 minuten inkoken op middelhoog vuur tot er een saus ontstaat. Voeg de rijst en groenten toe en roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de stirfry over de borden. Garneer met het groene gedeelte van de bosui en het sesamzaad.