Stoemp van spruitjes en prei met witte worst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stoemp van spruitjes en prei met witte worst

Stoemp van spruitjes en prei met witte worst

met spekjes en piccalilly

De aardappelpuree is vol van smaak door de melk en roomboter die je toevoegt. Hoe fijner je de aardappelen stampt, hoe romiger het resultaat.

Labels:
Familie
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Spruiten

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Witte worst

25 gram

Spekreepjes

0.48 tl

Belgische kruidenmix voor gehakt

½ stuk(s)

Prei

25 gram

Piccalilly

Zelf toevoegen

1

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Mosterd

½ el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2499 kJ
Energie (kcal)597 kcal
Vetten32 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers13 g
Vezels11.3 g
Eiwitten2 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Schuimspaan
Koekenpan met deksel
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Houd 2 spruiten per persoon apart. Snijd de overige spruiten door de helft. Snijd de prei in ringen. Zorg dat de spruiten en aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, voeg een flinke snuf zout toe en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar.

Spek en worst bakken
2

Voeg de laatste 2 - 3 minuten de preiringen toe in de pan met deksel en kook mee. Giet daarna af en houd afgedekt warm. Verhit een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de spekjes in 3 - 4 minuten goudbruin. Snijd ondertussen de apart gehouden spruitjes door de helft, en vervolgens in halve ringen. Haal de spekjes met een schuimspaan uit de pan en houd apart.

Stamppot maken
3

Voeg 1/2 el roomboter per persoon toe aan de koekenpan en bak de witte worst in 3 - 4 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de koekenpan af en bak de worst 10 - 12 minuten. Voeg de laatste 7 minuten de spruitringen toe. Schep af en toe om, zodat ze niet aanbranden. Voeg bij de aardappelen en groenten per persoon: 1 scheutje melk, 1 tl grove mosterd en 1/2 tl kruidenmix. Stamp met een aardappelstamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout. Meng als laatste de spekjes door de stoemp.

Serveren
4

Verdeel de stoemp over de borden. Serveer met de witte worst. Garneer met de knapperige spruitstukjes. Serveer de piccalilly ernaast.

Tip: Spruitjes zijn rijk aan calcium voor sterkte botten en tanden, ijzer voor je energieniveau, vitamine E voor een sterk immuunsysteem en vezels voor gezonde darmen.