Sprout-Leek Stamppot with White Sausage
Sprout-Leek Stamppot with White Sausage

Sprout-Leek Stamppot with White Sausage

with bacon & piccalilli

De aardappelpuree is vol van smaak door de melk en roomboter die je toevoegt. Hoe fijner je de aardappelen stampt, hoe romiger het resultaat.

Tags:
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Brussels sprouts

200 g

Potatoes

1 piece

White sausage

25 g

Bacon lardons

0.48 teaspoon

Belgian spice mix

½ piece

Leek

25 g

Piccalilli

Not included in your delivery

1

[Plant-based] milk

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Mustard

½ tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Energy (kJ)2499 kJ
Calories597 kcal
Fat32 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate55 g
Sugar13 g
Dietary Fiber11.3 g
Protein2 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Slotted Spoon
Fryingpan with lid
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Houd 2 spruiten per persoon apart. Snijd de overige spruiten door de helft. Snijd de prei in ringen. Zorg dat de spruiten en aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, voeg een flinke snuf zout toe en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar.

Spek en worst bakken
2

Voeg de laatste 2 - 3 minuten de preiringen toe in de pan met deksel en kook mee. Giet daarna af en houd afgedekt warm. Verhit een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de spekjes in 3 - 4 minuten goudbruin. Snijd ondertussen de apart gehouden spruitjes door de helft, en vervolgens in halve ringen. Haal de spekjes met een schuimspaan uit de pan en houd apart.

Stamppot maken
3

Voeg 1/2 el roomboter per persoon toe aan de koekenpan en bak de witte worst in 3 - 4 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de koekenpan af en bak de worst 10 - 12 minuten. Voeg de laatste 7 minuten de spruitringen toe. Schep af en toe om, zodat ze niet aanbranden. Voeg bij de aardappelen en groenten per persoon: 1 scheutje melk, 1 tl grove mosterd en 1/2 tl kruidenmix. Stamp met een aardappelstamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout. Meng als laatste de spekjes door de stoemp.

Serveren
4

Verdeel de stoemp over de borden. Serveer met de witte worst. Garneer met de knapperige spruitstukjes. Serveer de piccalilly ernaast.

Tip: Spruitjes zijn rijk aan calcium voor sterkte botten en tanden, ijzer voor je energieniveau, vitamine E voor een sterk immuunsysteem en vezels voor gezonde darmen.