Paddington's pokébowl met zalm
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Paddington's pokébowl met zalm

Paddington's pokébowl met zalm

met tropische mangosalsa

Mango staat niet voor niets bekend als 'de koning van het fruit': één mango biedt meer vitamine A, B, C, E en K en meer antioxidanten dan welke andere fruitsoort ook!

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Warmgerookte zalmsnippers

(Bevat Vis)

75 gram

Witte langgraanrijst

⅓ stuk(s)

Mango

70 gram

Mais in blik

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

¼ stuk(s)

Limoen

1 tl

Paprikapoeder

2.5 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Wittewijnazijn

½ el

[Zoutarme] sojasaus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2855 kJ
Energie (kcal)682 kcal
Vetten25.6 g
waarvan verzadigd3.8 g
Koolhydraten85.7 g
waarvan suikers20.1 g
Vezels5.6 g
Eiwitten26.3 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Zeef
Pan
Kom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de rijst 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen.
  • Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Snijd de munt fijn en snijd de komkommer in blokjes.
  • Laat de mais uitlekken in een vergiet.
Salsa maken
2
  • Halveer de limoen. Snijd de helft van de limoen in partjes en pers de andere helft uit boven een kleine kom.
  • Meng in een kom de mango, komkommer en mais.
  • Voeg het limoensap toe naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
Mengen
3
  • Meng in een kom de warmgerookte zalm, wittewijnazijn en het paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de zoet-pittige chilisaus. 
Serveren
4
  • Serveer de rijst in kommen en besprenkel met de sojasaus.
  • Garneer met de zalm en de salsa.
  • Besprenkel met de zoete chilimayonaise en garneer met de munt.
  • Serveer de limoenpartjes ernaast.