Platbroodpizza's met garnalen en chorizo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Platbroodpizza's met garnalen en chorizo

Platbroodpizza's met garnalen en chorizo

met witte kaas, tomatensalsa en groene puntpaprika

Speciaal ingrediënt in je box! Volkoren graanproducten helpen de kans op onder andere hart- en vaatziekten te verkleinen. Dit volkoren Libanees platbrood is dus een betere keuze dan de witte variant én net zo lekker!

:
Caloriebewust
:
Schaaldieren
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

15 minuten
15 minuten

80 gram

Garnalen

()

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Groene puntpaprika

100 gram

Passata

½ zakje(s)

Griekse kruidenmix

2 stuk(s)

Volkoren Libanees platbrood

()

25 gram

Chorizoblokjes

25 gram

Witte kaas

()

½ stuk(s)

Tomaat

¼ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Energie (kJ)2894 kJ
Energie (kcal)692 kcal
Vetten24.7 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers17.4 g
Vezels9 g
Eiwitten34.2 g
Zout3.2 g

Kleine kom
Keukenpapier
Bakplaat met bakpapier
Kom

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Dep de garnalen droog met keukenpapier.
  • Snijd de hij in halve ringen en snijd de puntpaprika in reepjes.
  • Meng in een kleine kom de passata samen met de Griekse kruidenmix, de olijfolie, de helft van de zwarte balsamicoazijn en de helft van de suiker. Breng op smaak met peper en zout.
Platbrood maken
2
  • Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier en besmeer de platbroden met de saus.
  • Beleg de platbroden met de ui, puntpaprika, chorizo en garnalen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de platbroden 6 - 8 minuten in de oven.
Salsa maken
3
  • Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en voeg toe aan een kom.
  • Voeg de extra vierge olijfolie toe samen met de rest van de suiker en zwarte balsamicoazijn.
  • Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Serveren
4
  • Serveer de platbroodpizza's over borden.
  • Verkruimel de witte kaas eroverheen.
  • Garneer met de tomatensalsa om het af te maken.