Koolvis in botersaus met citroen en kappertjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koolvis in botersaus met citroen en kappertjes

Koolvis in botersaus met citroen en kappertjes

met kruidige parelcouscous, olijven en peterselie

Wist je dat parelcouscous is ontstaan in de jaren 50 ter vervanging van rijst, een destijds schaars product?

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Eiwitrijk
Allergenen :
Tarwe
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

½ stuk(s)

Citroen

15 gram

Kalamata-olijven

15 gram

Kappertjes

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

¼ zakje(s)

Gedroogde oregano

1.5 tl

Paprikapoeder

1 stuk(s)

Koolvis

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

175 ml

Water

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2646 kJ
Energie (kcal)632 kcal
Vetten19.4 g
waarvan verzadigd9.3 g
Koolhydraten79.4 g
waarvan suikers22.7 g
Vezels9.7 g
Eiwitten33 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng het water aan de kook in een pan met deksel. Kook de parelcouscous, afgedekt, 7 - 9 minuten.
  • Snijd ondertussen de puntpaprika in reepjes en snijd de ui in halve ringen.
  • Voeg de tomaten, de puntpaprika, de balsamicoazijn, de suiker en de helft van de ui toe aan de parelcouscous. Meng goed en kook 5 minuten verder.
Vis bakken
2
  • Dep de vis droog met keukenpapier en bestrooi met de helft van de paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vis, de kappertjes en de overige ui 1 - 2 minuten per kant.
  • Rasp ondertussen schil van de citroen met een fijne rasp. Snijd de citroen in 6 partjes.
  • Knijp, wanneer de vis gaar is, 1 citroenpartje per persoon uit in de pan en zet het vuur uit.
Afmaken
3
  • Snijd de olijven in plakjes. Snijd de peterselie grof.
  • Voeg, wanneer de parelcouscous klaar is, de olijven, de oregano, het overige paprikapoeder en 2/3 van de peterselie toe.
  • Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de parelcouscous over de borden. Leg de vis in citroenbotersaus erbovenop.
  • Garneer met de overige peterselie en met citroenrasp naar smaak.
  • Serveer met de overige citroenpartjes.