Zalm in botersaus met kappertjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zalm in botersaus met kappertjes

Zalm in botersaus met kappertjes

met penne, verse dille en courgette

Wist je dat de naam penne is afgeleid van penna, het Italiaanse woord voor zowel veer als pen? Dit komt omdat de vorm lijkt op de stalen penpunt die vaak met een ganzenveer wordt gebruikt!

Allergenen :
Vis
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat Vis)

½ blik(ken)

Cherrytomaten in blik

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Kappertjes

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3396 kJ
Energie (kcal)812 kcal
Vetten36.8 g
waarvan verzadigd15.2 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers17.6 g
Vezels6.7 g
Eiwitten34.6 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Kook ruim water met een flinke snuf zout in een pan.
  • Kook de pasta 9 - 11 minuten. Bewaar wat van het kookvocht voordat je de pasta afgiet en opzij zet.
  • Snijd ondertussen de courgette in halve maantjes.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Saus maken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en courgette 5 minuten. 
  • Roer de cherrytomaten en suiker erdoorheen. Zet het vuur laag en laat, afgedekt, 3 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de dille grof en roer de helft van de dille door de saus. Laat nog 1 minuut koken.
Vis bakken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vis 2 - 3 minuten op de huid.
  • Voeg de kappertjes en opnieuw 1/2 el roomboter per persoon toe.
  • Draai de vis om en bak 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Roer de pasta door de tomatensaus en voeg eventueel wat kookvocht toe als de saus te dik is.
  • Serveer de pasta op borden en leg er de zalm erop. Besprenkel met de kappertjessaus uit de koekenpan.
  • Garneer met de overige dille.