Zalm in botersaus met kappertjes
Zalm in botersaus met kappertjes

Zalm in botersaus met kappertjes

met penne, verse dille en courgette

Wist je dat de naam penne is afgeleid van penna, het Italiaanse woord voor zowel veer als pen? Dit komt omdat de vorm lijkt op de stalen penpunt die vaak met een ganzenveer wordt gebruikt!

Allergens:
Fish
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Salmon fillet

(Contains Fish)

½ can

Tinned cherry tomatoes

90 g

Penne

(Contains Wheat May be present Mustard, Soy)

2.5 g

Fresh dill

(May be present Celery)

½ piece

Courgette

½ piece

Garlic

10 g

Capers

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3396 kJ
Calories812 kcal
Fat36.8 g
Saturated Fat15.2 g
Carbohydrate80 g
Sugar17.6 g
Dietary Fiber6.7 g
Protein34.6 g
Salt0.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Fryingpan with lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Kook ruim water met een flinke snuf zout in een pan.
  • Kook de pasta 9 - 11 minuten. Bewaar wat van het kookvocht voordat je de pasta afgiet en opzij zet.
  • Snijd ondertussen de courgette in halve maantjes.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Saus maken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en courgette 5 minuten. 
  • Roer de cherrytomaten en suiker erdoorheen. Zet het vuur laag en laat, afgedekt, 3 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de dille grof en roer de helft van de dille door de saus. Laat nog 1 minuut koken.
Vis bakken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vis 2 - 3 minuten op de huid.
  • Voeg de kappertjes en opnieuw 1/2 el roomboter per persoon toe.
  • Draai de vis om en bak 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Roer de pasta door de tomatensaus en voeg eventueel wat kookvocht toe als de saus te dik is.
  • Serveer de pasta op borden en leg er de zalm erop. Besprenkel met de kappertjessaus uit de koekenpan.
  • Garneer met de overige dille.