Pittige harissakip met noedels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pittige harissakip met noedels

Pittige harissakip met noedels

in kokos-kerriesaus met pinda's en limoen

Nieuw ingrediënt in je box! Harissa is een pittige, aromatische mix van chili en kruiden. Perfect om curry's, vlees en sauzen extra smaak te geven.

Labels:
Nieuw ingrediënt
Allergenen :
Tarwe
Selderij
Mosterd
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Tarwe)

100 ml

Kokosmelk

½ zakje(s)

Hello Harissa

½ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

½ stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Groentemix met wittekool

½ bosje(s)

Bosui

½ stuk(s)

Limoen

5 gram

Ongezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

100 gram

Gekruid Oranjehoen kipgehakt

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 el

[Zoutarme] ketjap manis

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3588 kJ
Energie (kcal)858 kcal
Vetten36.5 g
waarvan verzadigd22.3 g
Koolhydraten97.5 g
waarvan suikers31.1 g
Vezels10.3 g
Eiwitten32.4 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Wok of hapjespan

Instructies

Groenten bakken
1
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak het kipgehakt en de groentemix 5 - 6 minuten.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
Curry maken
2
  • Snijd de limoen in 6 partjes. Hak de pinda's grof.
  • Voeg de knoflook, het witte gedeelte van de bosui, de harissa, het kerriepoeder, de kokosmelk, de ketjap en de honing toe aan de wok.
  • Pers 1 limoenpartje per persoon uit boven de wok en meng goed.
  • Breng aan de kook op hoog vuur.
Noedels opwarmen
3
  • Voeg de noedels toe en kook in 1 minuut los.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Met maar liefst 4 verschillende groenten draagt dit gerecht bij aan een gevarieerde voeding. Zo krijg je alle belangrijke vitaminen en mineralen binnen voor een goede gezondheid. Varieer dus dagelijks volop

Serveren
4
  • Serveer de noedels en curry in kommen.
  • Garneer met de pinda's en het groene gedeelte van de bosui.
  • Serveer met de overige limoenpartjes.