Smokey mafaldine met chorizo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Smokey mafaldine met chorizo

Smokey mafaldine met chorizo

met romige tomatensaus, pecorino en spinazie

Wist je dat 200 gram spinazie meer calcium bevat dan een heel glas melk?

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Mafaldine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Soja)

25 gram

Chorizoblokjes

½ stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Gesneden ui

100 gram

Spinazie

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

50 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ blik(ken)

Cherrytomaten in blik

10 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2940 kJ
Energie (kcal)703 kcal
Vetten26.6 g
waarvan verzadigd11.5 g
Koolhydraten81.7 g
waarvan suikers14.9 g
Vezels9.9 g
Eiwitten29.9 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan

Instructies

Pasta koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de pasta 7 minuten.
  • Voeg de spinazie toe en kook nog 2 minuten.
  • Bewaar wat van het kookvocht, giet de pasta af en bewaar apart.
Bakken
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de chorizo met de knoflook en ui 2 - 3 minuten.
Saus maken
3
  • Blus af met de zwarte balsamicoazijn.
  • Voeg aan de koekenpan de cherrytomaten, roomkaas, Siciliaanse kruidenmix, suiker en 25 ml kookvocht per persoon toe.
  • Meng goed door, breng op smaak met peper en zout. Laar zachtjes inkoken tot de pasta klaar is.

Weetje: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 300 gram groente!

Serveren
4
  • Voeg de pasta en spinazie toe aan de pan met saus en roer goed door.
  • Voeg wat meer kookvocht toe als de saus nog te dik is.
  • Serveer de pasta over borden en garneer met de geraspte pecorino.