Sweet & sticky kip met gomasiobroccoli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sweet & sticky kip met gomasiobroccoli

Sweet & sticky kip met gomasiobroccoli

met knoflook-gemberrijst en gefrituurde uitjes

Gomasio is een Japanse smaakmaker van gemalen sesamzaadjes en een snuf zout - perfect om smaak te versterken en minder zout te gebruiken.

Allergenen :
Sesamzaad
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Kippendijreepjes

½ stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

80 gram

Pikante uienchutney

75 gram

Jasmijnrijst

5 gram

Gemberpuree

10 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

2 el

[Zoutarme] ketjap manis

2 el

Water voor saus

250 ml

Water

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3888 kJ
Energie (kcal)929 kcal
Vetten36.1 g
waarvan verzadigd18.5 g
Koolhydraten116.1 g
waarvan suikers48.3 g
Vezels8.8 g
Eiwitten31.6 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Hittebestendige kom
Vershoudfolie

Instructies

Rijst koken
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/3 van de roomboter in een pan op laag vuur. Bak de knoflook en de gemberpuree 1 - 2 minuten.
  • Voeg de rijst en de aangegeven hoeveelheid water toe (zie Tip). Kook de rijst 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik 2/3. De overige rijst kun je in de koelkast bewaren voor de volgende dag. 

Kip bakken
2
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit 1/3 van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en de kippendijreepjes 7 minuten.
  • Voeg de uienchutney, de ketjap en de aangegeven hoeveelheid water voor de saus toe. Breng op smaak met peper en bak nog 1 minuut (zie Tip).

Tip: Houd je van pittig? Voeg dan sambal naar smaak toe. 

Broccoli stomen
3
  • Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. 
  • Voeg de broccoli, de overige roomboter en 1 el water per persoon toe aan een grote magnetronbestendige kom. Dek af met vershoudfolie en prik er een aantal gaatjes in.
  • Verhit 4 - 5 minuten in de magnetron op hoge stand, of tot ze zacht zijn als je er met een vork in prikt.
  • Verwijder voorzichtig de vershoudfolie. Roer de gomasio door de broccoli en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over kommen en leg de broccoli ernaast.
  • Schep de kippendijreepjes met saus eroverheen.
  • Garneer met de gefrituurde uitjes.