Koolvis met romige kokoscurry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koolvis met romige kokoscurry

Koolvis met romige kokoscurry

met verse udonnoedels en groenten

Koolvis is een witvis en familie van de kabeljauw - hij wordt geprezen om zijn zachte textuur en volle smaak.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Tarwe
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Tarwe)

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

200 gram

Groentemix met wittekool

½ stuk(s)

Limoen

90 ml

Kokosmelk

½ zakje(s)

Groene currykruiden

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

1 stuk(s)

Koolvis

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

[Zoutarme] sojasaus

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2527 kJ
Energie (kcal)604 kcal
Vetten30.6 g
waarvan verzadigd18.7 g
Koolhydraten52.8 g
waarvan suikers15.8 g
Vezels8 g
Eiwitten28.2 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Wok
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Groenten bakken
1
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok op middelhoog tot hoog vuur. Bak de groentemix en de mix van knoflook, gember en rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) 5 minuten.
  • Roer de sojasaus en de ketjap erdoorheen.
Vis bakken
2
  • Dep ondertussen de vis droog met keukenpapier.
  • Bestrooi met de Peruaanse kruiden en breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis 2 - 3 minuten per kant.
Curry maken
3
  • Snijd ondertussen de limoen in 6 partjes.
  • Voeg de udonnoedels, kokosmelk en groene currykruiden toe aan de pan met groenten. Meng goed en bak de noedels in 2 minuten los.
  • Knijp 1 limoenpartje per persoon uit boven de pan en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de curry en noedels in kommen.
  • Leg de vis erbovenop.
  • Serveer met de overige limoenpartjes.