Smokey Mexicaanse kippensoep
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Smokey Mexicaanse kippensoep

Smokey Mexicaanse kippensoep

met zure room, zoete aardappel, mais en koriander

Koriander heeft twee verschillende delen die kunnen worden gebruikt: de bladeren, die een frisse en citrusachtige smaak hebben, en de zaden, die een warme en kruidige smaak hebben.

Labels:
Caloriebewust
Nieuw ingrediënt
MET MAGNETRON
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Pulled chicken

70 gram

Mais in blik

½ stuk(s)

Ui

150 gram

Zoete aardappel

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

1.5 tl

Gerookt paprikapoeder

100 gram

Passata

50 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

250 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

1 el

Water

¼ el

[Plantaardige] roomboter

½ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2463 kJ
Energie (kcal)589 kcal
Vetten26.1 g
waarvan verzadigd9.8 g
Koolhydraten56.4 g
waarvan suikers21.8 g
Vezels14.1 g
Eiwitten27.9 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Hittebestendige kom
Vershoudfolie
Soeppan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Was of schil de zoete aardappel grondig en snijd in blokjes.
  • Voeg toe aan een grote magnetronbestendige kom. Voeg de roomboter en de aangegeven hoeveelheid water toe.
  • Dek af met vershoudfolie, prik een paar keer in het folie en zet 4 - 5 minuten in de magnetron, of tot de aardappel zacht is.
  • Verwijder voorzichtig het vershoudfolie en breng op smaak met peper en zout. Meng goed en zet apart.
Ui bakken
2
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
  • Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur en bak de ui 1 - 2 minuten.
  • Bereid ondertussen de bouillon.
Soep maken
3
  • Voeg de pulled chicken, de passata, de chipotlepasta (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en de bouillon toe aan de soeppan. Breng aan de kook en laat sudderen tot het serveren.
  • Giet de mais af en snijd de koriander fijn.
  • Zet vlak voor het serveren het vuur uit. Roer de mais en de helft van de zure room erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de zoete aardappel in kommen en bedek met de soep.
  • Garneer met de koriander en de overige zure room.