SuperQuick: 10 min - veggie - try to use: EID geraspte geitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

SuperQuick: 10 min - veggie - try to use: EID geraspte geitenkaas

with potatoes and courgette

Receptontwikkelaar Sylvie: "Deze salade ontstond uit mijn liefde voor verrassende smaakcombinaties. Romige geitenkaas en frisse appel vormen een mooie balans, terwijl de topping van gehakte pecannoten zorgt voor een fijne knapperigheid. Een lichte yoghurtdressing maakt het geheel heerlijk fris en smeuïg."

Labels:
Veggie
Caloriebewust
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Pecannoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

30 gram

Rucola en veldsla

150 gram

Aardappelblokjes

½ stuk(s)

Courgette

50 gram

Geitenkaasbolletjes met honing

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Yoghurtdressing

(Bevat Melk (inclusief lactose), Mosterd)

10 gram

Pecanstukjes

(Bevat Pecannoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ stuk(s)

Appel

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

30 ml

Water

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2895 kJ
Energie (kcal)692 kcal
Vetten45.1 g
waarvan verzadigd11.4 g
Koolhydraten49.9 g
waarvan suikers19.4 g
Vezels8.4 g
Eiwitten18.3 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Koekenpan

Instructies

1
  • Transfer the diced potatoes to a frying pan and pour in the water (see pantry for amount).
  • Cover with the lid and allow to steam for 2 - 3 minutes over medium-high heat.
  • Remove the lid and drizzle with sunflower oil. Add the Italian herbs, the toss well to coat.
  • Fry the potatoes for 4 - 5 minutes over medium-high heat. Season to taste with salt and pepper.
2
  • Heat a clean frying pan over high heat and toast the pumpkin seeds until they start to pop. Remove from the pan and set aside.
  • Meanwhile, dice the courgette.
  • Heat a drizzle of sunflower oil in the same pan over medium-high heat.
  • Fry the courgette for 4 - 5 minutes, then add the honey and fry for 1 more minute. Season to taste with salt and pepper.
3
  • In the meantime, core and dice the apple.
  • Serve the arugula and lamb's lettuce on deep plates.

Did you know... apple contains pectin, a fermentable fibre which boosts gut health, cholesterol and immunity.

4
  • Top the lettuce with the apple, courgette, and goat's cheese pearls.
  • Drizzle with the yogurt dressing, then garnish with the pecans and pumpkin seeds.
  • Serve the potatoes alongside.