Supersimpele Spaanse hamburger
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Supersimpele Spaanse hamburger

Supersimpele Spaanse hamburger

met patatas bravas, aioli en komkommersalade

In dit recept serveer je de patatas bravas niet met de klassieke salsa brava maar met aioli. Een top combinatie als je het ons vraagt!

Allergenen :
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)
Lupine
Tarwe
Eieren
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Aardappelblokjes

1 tl

Gerookt paprikapoeder

1 stuk(s)

Gekruide runderburger

(Kan bevatten Soja, Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij)

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

30 gram

Smokey tomatenketchup

1 stuk(s)

Hamburgerbol met sesam

(Bevat Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Lupine, Tarwe Kan bevatten Noten, Eieren, Gluten)

30 gram

Rucola en veldsla

25 gram

Aioli

(Bevat Eieren, Mosterd Kan bevatten Weekdieren, Melk (inclusief lactose), Selderij, Soja, Gluten, Sesamzaad, Vis, Schaaldieren)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)957 kcal
Energie (kJ)4004 kJ
Vetten53.1 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten66.1 g
waarvan suikers16.1 g
Vezels10.1 g
Eiwitten43 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Patatas bravas bakken
1
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de aardappelblokjes met 1 tl gerookt paprikapoeder per persoon in de koekenpan in 10 - 12 minuten knapperig (zie Tip).
  • Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje runderhamburger zonder aardappelblokjes en aioli. Deze kun je op een andere dag verwerken in een salade of een ander gerecht.

Hamburger bakken
2
  • Snijd de rode puntpaprika in smalle repen en de ui in dunne ringen.
  • Verhit de overige olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de runderburger, samen met de paprika en de ui, 2 – 3 minuten per kant, of tot de hamburger gaar is (zie Tip).

Tip: Gebruik eventueel 2 pannen als je voor meer dan 2 mensen kookt.

Salade maken
3
  • Snijd de komkommer in blokjes of halve maantjes.
  • Verdeel de rucola en veldsla over de borden. Leg de komkommer erop.
  • Besprenkel met de extra vierge olijfolie naar smaak en 1 tl wittewijnazijn per persoon.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd de hamburgerbol doormidden en besmeer met de smokey tomatenketchup.
  • Beleg de hamburgerbol met de runderburger, puntpaprika, ui en eventueel wat van de salade.
  • Leg de patatas bravas naast de salade en serveer met de aioli.